Befutottak az első Furiosa-kritikák: vajon felér a legjobb Mad Max-filmekhez?!

MOZI HÍREK – Itt vannak az első reakciók amelyeket a Furiosa: A Mad Max Saga kapott és nagyon úgy tűnik, hogy a közönségnek ínyére volt a mozi…

 

 

Megérkeztek az első reakciók a Mad Max spinoff, Furiosa: A Mad Max Saga című filmre. (A magyar mozikba „Furiosa: Történet a Mad Maxből”-ként kerül, de ha nem baj, úgy teszünk, mintha ez a hihetetlenül béna cím nem is létezne…) Vajon az előzményfilm méltó lesz a 2015-ös, Oscar-díjas Mad Max: A harag útja (Mad Max: Fury Road) által hátrahagyott örökséghez? Vagy a Furiosa egyszerűen a porba hullik? Nos, a jelek szerint a filmbe bőven jutott gázolaj – sokan „zsigeri diadalnak” és „akciófilmezés abszolút legjobbjának” nevezték.

„A #Furiosa a szó minden értelmében EPIKUS! A Mad Max-univerzum világépítése és történetének bővítése előtérbe kerül egy bombasztikus filmben, amely robbanékony, izgalmas akciókkal rendelkezik” – áll az egyik korai reakcióban.

Egy másik pedig kijelentette, hogy a Furiosa „rendkívül más sebességfokozatban működik, mint a Fury Road (olyan módon, ami gyanítom, hogy néhány embert frusztrálni fog), de azt a filmet is sikerül még gazdagabbá tennie, miközben saját legendáját faragja a pusztaságban”.

A további reakciók a Furiosa: A Mad Max Saga-t „zsigeri diadalként” jellemzik. „Évtizedeken átívelő epikus utazás Miller felperzselt pusztaságán”. Valamint úgy, mint „2 és fél óra színes káosz”. Dicsérik a főszereplőket, akik között ott van Anya Taylor-Joy mint Imperator Furiosa és a Marvel-sztár Chris Hemsworth a gonosz Dementus hadúr szerepében.

„George Miller #Furiosa című filmje az erőműves akciófilmezés abszolút legjobb formájában!” – olvasható a Fandango Erik Davis reakciójában. „Egy kegyetlen és könyörtelenül tempós eposz, amely kibővíti Furiosa és a pusztaság történetét, miközben a legőrültebb üldözéseket, a legbombasztikusabb karaktereket és egyszerűen lenyűgöző operatőri munkát nyújtja.” Eközben Edgar Wright filmrendező „bonyolultnak, részletesnek és magával ragadónak” nevezi a Mad Max-spinoffot. George Miller rendező vízióját méltatva a Furiosát „szem- és fülünnepnek, az 1979-es első Max-kalandhoz visszatérő teljes körforgásnak” nevezi.

Ezek után joggal bizakodhatunk, hogy a film beváltja a hozzá fűzött reményeket. Már nem kell sokáig várnunk. A magyar premier 2024. május 23.

Forrás: Rotten Tomatoes, X (1, 2)

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu