Furiosa: túlélhet-e Mad Max nélkül a Mad Max-franchise?!

MOZI HÍREK – A Furiosa történetének számos aspektusát egyelőre titok övezi, de egy biztos: lerántja majd a leplet a Mad Max-franchise egy keserű igazságáról.

 

 

Ha minden jól alakul Anya Taylor-Joy Furiosa c. filmje számára, akkor a Mad Max-filmek franchise-áról egy kegyetlen igazságot tárhat fel. Ahogy a film címe is sugallja, a Furiosa visszautal majd Charlize Theron Imperator Furiosájának eredetére. Még jobban megalapozza a Mad Max: Fury Roadban megjelenő motivációit és tetteit. Mivel a film premierje 2024. május 24-én esedékes, a forgatásai már lezárultak, és az elsődleges szereplőgárdát is megerősítették.

A Mad Max: Fury Roadhoz hasonlóan a Furiosa rendezője is George Miller lesz, aki Doug Mitchell-lel közösen írja és producerként is közreműködik a filmben.

Mivel ez egy előzményfilm, a Mad Max: Fury Road főszereplői nem térnek vissza. Ehelyett Anya Taylor-Joy-t fogja bemutatni Charlize Theron karakterének fiatalabb változataként. Chris Hemsworth most debütál a franchise-ban. A történetszálakkal és a szereplőkkel kapcsolatos legtöbb egyéb részletet egyelőre homály fedi. Ám egy dolog biztos: ha a film sikeres lesz, akkor rávilágíthat a Mad Max franchise egy fontos igazságára.

 

A Furiosa sikere megerősítené, hogy a Mad Max sosem szólt igazán Maxről

 

A Furiosa sikere megerősítené, hogy bár a Mad Max-filmek eddigi részei elsősorban Max Rockatansky karaktere körül forogtak, a készülő filmeknek nem kell mindig róla szólniuk ahhoz, hogy meggyőző narratívájuk legyen. Megállapítja majd, hogy ahelyett, hogy egy konkrét karakterről szólna, a Mad Max-filmsorozat inkább egy vászon. Ezen egy disztópikus világról szőnek történeteket, ahol néhány túlélő ember mer harcolni a kapitalista elnyomók ellen.

A Mad Max: Fury Road egyik másodlagos főszereplőjének háttértörténetébe való belemerüléssel a Furiosa előzményfilm bebizonyítja, hogy a franchise elég gazdag ahhoz, hogy a Mad Max címszereplőjének történetén túl is érdemes legyen felfedezni.

A Furiosa sikere azt is jelentené, hogy a karakterizációja legalább annyira rezonál a közönségre, mint Max. Megnyitná az utat a filmes franchise előtt, hogy ne csak az ő történetébe merüljön el mélyebben, hanem más másodlagos karakterekre is koncentráljon. Max bizonyos szempontból továbbra is a franchise középpontjában maradna. Tekintve, hogy a Mad Max-filmsorozat vele kezdődött. Furiosa sikere azonban azt igazolná, hogy George Miller döntése, miszerint a franchise univerzumának kiterjesztése és a Max történetén túli látásmód kiterjesztése sikeresen le tudja kötni a közönséget.

Egy kibővített Mad Max-univerzum az egymáshoz kapcsolódó karakteres narratívákkal fokozatosan növelné a közönség elkötelezettségét is. Ez pedig potenciálisan szélesebb közönséget vonzana a Mad Max 5-re és a lehetséges folytatásokra. Egy olyan rész, mint a Furiosa, egy ideig távol tartaná Maxet a franchise-tól. A közönség várakozása Tom Hardy karakterének újbóli megjelenésére is nőne, ha a film fenntartaná a nézők érdeklődését. Összességében a Mad Max-franchise jövője ezen a mozin múlik, hiszen az előzményfilm meghatározza, hogy a folytatásos filmek milyen irányba indulhatnak el.

Forrás: EW

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu