Nintendo Switch 2: új insider pletykák szivárogtak ki róla!

TECH HÍREK – Még több pletyka bukkant fel a Nintendo következő generációs hardveréről, amit a japán cég még be sem jelentett (és ebből következőleg még a nevét sem ismerjük), de eléggé konkrét részleteket hallani.

 

Egy kínai gyártó, a Mobapad egy, azóta már átszerkesztett Facebook posztban számolt be arról, hogy mire számíthatunk a Nintendo Switch utódjáva kapcsolatban. Szerintük állítólag nem csak a jelenlegi Pro Controller lesz támogatott, hanem a Joy-Con is (ennek ellenkezőjéről számoltunk be mostanában), de a HD rumble is megmarad az ALPS duplatengelyű lineáris motornak köszönhetően. Az új Joy-Con motor mérete viszont kisebb lesz. Handheld módban nem lehet csatlakoztatni a jelenlegi Joy-Con kontrollereket a konzolhoz egy új, vízszintes mágneses dokkoló rendszer miatt, ami csak az új Joy-Conokkal lesz alkalmazható.

A Mobapad hozzátette, hogy a Nintendo Switch 2 teljes mértékben visszamenőlegesen támogatni fogja a Nintendo Switch játékainak digitális és fizikai (kazettás, kártyás) változatait egyaránt. Az USB-C port is megmarad a dokkoláshoz, és szó esett az újgenerációs dokkról is. Ez kisebb tervezési fejlesztéseket tartalmaz (például egy fémtartót a jobb szögbeállításhoz). A konzol kijelzője kicsit nagyobb lesz eddigieknél (8″, 20,32 centis?), és támogatni fogja a 1080p felbontást.

A gyártó ezért írta, hogy a Nintendo Switch 2 konzervatív evolúció lesz, és ahelyett, hogy egy teljesen új konzolnak festene, inkább egy Pro modell kinézetéve rendelkezik, ami logikus, hiszen így a formátum ismerős marad, és a vásárlók is könnyen azonosítani tudják majd a japán cég termékét, ami valószínűleg az Nvidia Tegra T239 chippel és 8 Cortax A78 Arm processzormaggal felvértezve támogatni fogja az Nvidia DLSS Super Resolution és Ray Reconstruction technológiát (de nem a DLSS 3-at, azaz a Frame Generationt).

A Nintendo Switch 2 bejelentésére még valamennyit várnunk kell, és már arról is eltérő pletykákat hallunk, hogy mikortól lesz kapható: volt, aki 2024 második felét, volt, aki pedig 2025 elejét említette…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu