Átveri az ASUS a garanciális javítással a fogyasztóit?! [VIDEO]

TECH HÍREK – Egy videókártya és egy hordozható PC kapcsán is azt hallani, hogy az ASUS kissé sok pénzt kér el valamilyen alkatrész cseréjéért, és néhol pofátlan történeteket lehet hallani!

 

Az ASUS garanciális szabályzata mostanában botrányosnak nevezhető: a beküldött termékeikben olyan hibákat találhatnak, amikre a vásárló nem is gyanakszik, és emellé elképesztő számlákat állít ki a cég. Erre egy példa a GeForce RTX 4090, ami jelenleg a legerősebb videokártya a piacon. Ezért az Egyesült Államokban 2800 dollárt kérnek el (errefelé ez 1,1 millió forint lenne), de az ASUS javítási költségként 3700-at akar! Erről a Redditen esett szó a Mulgoki nevű felhasználótól, aki az RTX 4090-ből egy ROG Strix White OC modellt vásárolt, és tökéletesen működött, de úgy látta, hogy a tápcsatlakozón levő műanyag részben levált.

Mulgoki biztonságból visszaküldte a terméket az ASUSnak, miután a helyi bolt, ahol a kártyát vette, ezt javasolta. Csakhogy az ASUS ügyfélszolgálata egy 3758 dolláros számlát küldött ki neki egy hiányzó műanyag darabka miatt, holott a GPU szinte új, és tökéletesen működőképes volt! Ezt a felhasználó fellebbezte, mire az ASUS működésképtelennek kategorizálta a kártyát, aminek javítása szerinte nem lenne garanciális. A 3758 dollárból engedtek 30%-ot, de így is kb. ugyanannyi lenne a javítás mint egy új RTX 4090, és Mulgokinak az ASUS felajánlotta, hogy teljes áron, adókkal együtt visszavásárolná a kártyát, miután ő felkereste a cég vezérigazgatóját.

 

ASUS wants $3758 to repair a small plastic indent on their $2799 ASUS RTX 4090 WHITE OC [UPDATE]
byu/Mulgoki inpcmasterrace

 

De ennél sokkal nagyobb kárt fog tenni az ASUS megítélésében a YouTube talán egyik leghitelesebb techcsatornája, GamersNexus videója, ami az ASUS ROG Ally-ról szólt. Az ő történetük úgy szól, hogy a handheld PC-t azért küldték vissza, mert a bal analóg kar vízszintesen nem használható. Az ASUS szerint nem lehetett szó garanciális javításról, mert a készülékről egy apró műanyag darabka (ami nincs is hatással a működésre!) hiányzik, és szerintük az LCD kijelző cserére szorult volna (holott azzal nincs semmi baj), és ezért 200 dollárt követelt a cég. Aztán olyan dolgokat cseréltek ki benne, amire nem gondoltak volna, és a gyártási hibás SD-kártyaolvasóval kapcsolatban is mélyen hallgat az ASUS.

 

 

Hihetetlen, hogy mit képes egy cég művelni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)