Nintendo Switch 2: mégsem az a kódneve, ami felbukkant?

Ami a Nintendo Wii-nek volt a Revolution, és ami a Nintendo Switch-nek volt az NX, az nem biztos, hogy érvényes lehet a még be sem jelentett Switch-utód platform kapcsán felmerült névre.

 

A Nintendo Revolution név abban is eltérő volt a többi példától, hogy a japán cég nyíltan ezt az elnevezést használta a GameCube utánra tervezett platformnak, és csak később keresztelték át Wii-re azt. Az NX kódnév nem nagyon bukkant fel nyilvánosan a Switch megjelenése előtti hónapokban. A Switch után érkező, hivatalosan még névvel sem rendelkező készülék (ami kinézetre és formátumra is hasonló lesz ahhoz, amit jelenleg kínál a nagy N) esetében viszont felbukkant egy kódnév.

A jelenlegi Switch-szcénában egy jól ismert hacker neve, SciresM hozta létre a platform egyedi firmware-jét, az Atmosphere-t. Reagált arra a kódnévre, ami mostanában fellbukkant a sajtóban a Switch-utód platformmal kapcsolatban: Muji. Ez japánul üres, sima, és ebből adódóan feltehetőleg csak egy ideiglenes, placeholder névről van szó, amit direkt azért használt a Nintendo, hogy ne szivárogtassa ki a Switch után jövő hardver nevét és kódnevét.

 

 

SciresM közzétette a mondatnak a hash kódját, ami szerinte állítólag a Nintendo Switch utódjának kódnevét is tartamazza, és ezt egyfajta jövőben felhasználható bizonyítékként tette. Ezt a hash kódot jelenleg nem lehet olvasni, így megfejteni sem, ugyanis az eredeti mondatra is szükség lenne. Ha a kódnév eljut a nyilvánosság elé, akkor meg lehet erősíteni, hogy valóban igazat állított-e.

 

 

Furukawa Shuntaro, a Nintendo elnöke korábban azt mondta, hogy az „utód” kifejezés volt a leginkább illő az új készülékre, így valóban ugyanolyan formátumú lehet, amilyen a 2017 márciusa óta kapható Switch is, így dokkolhatjuk, illetve hordozható formátumban is játszhatunk rajta. A készüléket már megerősítették, hogy március végéig be fogják jelenteni, de az még nem hivatalos, hogy addigra meg is jelenik.

Biztos valami egyszerű kódnévről van amúgy szó. Például NX2.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)