Fallout 4: az Xbox Series next-gen frissítése sem úszta meg a hibákat!

A PC-sek bosszankodhatnak a modok nem működése miatt (ugyanis a Script Extender nem funkcionál megfelelően), a PlayStationösök a PlayStation Plus miatt foghatják a fejüket (és nekik lényegében nem ingyenes az update), és most az Xboxosoknak is kijutott „a jóból”.

 

Az Xbox Series is megkapta a Fallout 4 next-gen frissítését… egy buggal. (Nem lenne Bethesda a Bethesda, ha nem lenne bughalmaz…) Nekik ugyanis nem működik emiatt a Quality mód. Ezzel nem tudnak nagyobb felbontású és alacsonyabb frame rate-tel rendelkező módot, ugyanis a Quality így is 60 FPS-sel megy, mintha a Performance-ot választották volna. A Digital Foundry szerkesztője, Thomas Morgan is megerősítette a Twitteren, hogy jelenleg nem lehet a Quality módot aktiválni a Fallout 4 next-gen frissítése után a két Xbox Series modellen.

Jelenleg a Fallout 4 legjobb verziója a PC-n a GOG-on található, ugyanis itt a patchelést vissza lehet vonni. A Steamen sokkal bonyolultabb ez (lásd a lenti Nexus Mods linket), miközben a CD Projekt platformján ez két klikk. A Steamen meg kell tanulni a parancssor használatát, 22 gigát le kell tölteni a SteamDB-ről, le kell törölni több fájlt, amit a frissítés tesz fel, majd offline kell futtatni a Steamet, és minden egyes alkalommal e kell halasztani a Fallout 4 frissítését, ha online-ra állítjuk a Valve programját. Ezzel szemben a GOG-on sokkal könnyebb dolgunk van.

Bár ehhez kell a GOG Galaxy launcher, mégis annyi a teendőnk, hogy a játék beállításait tartalmazó menüt választjuk (ez közel van a játékindító gombhoz), aztán a Manage Installation > Configure > Installation (telepítés kezelése, beállítások, telepítés) alatt vegyük ki a pipát az Automatically Update to Latest Version (automatikus frissítés a legújabb verzióra) opció mellől és válasszuk ki, melyik patchre tekernénk vissza.

A Fallout 4 a GOG-on jelenleg kb. 4 ezer forintért vásárolható meg. A Steamről annyira egyszerű átemelni az elmentéseket, hogy ugyanúgy a [Felhasználónév]\Dokumentumok\My Games\Fallout 4\Saves mappa alatt találjuk azokat. Ezek után érdemes ott játszani, amíg a Bethesda végre nem veszi észre, hogy mindenkivel (!) kibabrált…

Forrás: VGC, PCGamer, Nexus Mods, GOG,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu