Project C: vadonatúj információk a Silent Hill 2 Remake fejlesztőinek új játékáról!

Egy rejtélyes játékon kezdett dolgozni a lengyel stúdió, akiktől jelenleg a Silent Hill 2 Remake-et várjuk (és például a Layers of Fear, az Observer, vagy a The Medium kapcsán ismerhetjük őket), és ennek a projektnek már kiadója is van.

 

A krakkói központú Bloober Team (talán ezért játszódott a The Medium Krakkóban…) összeállt egy nagyobb kiadóval, hogy egy új, eredeti IP jöjjön létre. A Take-Two Interactive-ról van szó, és a stúdió a Private Division leányvállalattal állt össze. A Project C IP-je a Bloober Teamnél marad, és erről a stúdió a befektetőknek írt levelében számolt be. A játéknak még megjelenési időszaka sincs, de a terv az, hogy az év végére le akarja leplezni a közönség előtt a játékot.

A Bloober Team egy másik projektről is beszámolt a levélben. A Project R-t tavaly decemberben, a The Game Awards során jelentette be a stúdió, és ez a Skybound Entertainment IP-jéből készül. A Skyboundot a The Walking Dead társalkotója, Robert Kirkman hozta létre, és ennek a játéknak a „premierje” valamikor 2025-ben lesz esedékes. A szóhasználat talán a megjelenésre utal, nem pedig a bemutatására. (Különben túl korán jelentették volna be a játékot, bár ezt a hibát a Cyberpunk 2077-tel elkövette egy másik stúdió, a CD Projekt RED…)

A Private Division inkább indie játékokra szakosodott, bár azért itt is vannak történések, mert a People Can Fly-tól a Project Dagger ment a levesbe, miután a Take-Two szakított a fejlesztőkkel, akik nem tudták befejezni a projektet, hogy végül saját maguk adják ki azt. A Project C a Silent Hill 2 Remake-hez képest valószínűleg egy kisebb projekt lesz, de azt nem tudjuk, hogy ennek fejlesztése mikor kezdődött. Talán már több éve készülget, különben nem nagyon lenne mit mutatni belőle.

A Project C bemutatására még várnunk kell, de lassan erre sort fog keríteni a lengyel cég…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu