Miért hozta létre a saját stúdióját a Resident Evil alkotója? A fejlesztő válaszol [VIDEO]

Mikami Shinji kifejtette egy új interjúban, hogy miért hozta létre a saját stúdióját, és nem olyan egyszerű a válasz, amire elsőre gondolnánk.

 

Mikami anno a Resident Evil létrehozásában egy kifejezetten fontos személy volt. (Manapság a franchise már nélküle megy, és a hírekben ma megfordult a még be sem jelentett Resident Evil 9 is.) Tavaly februárban hallottuk róla, hogy elhagyta a Microsoftot, ugyanis akkor már alájuk tartozott a Tango Gameworks. Ezt a stúdiót a két The Evil Within, a Ghostwire: Tokyo, illetve a Hi-Fi Rush kapcsán ismerhetjük, és Mikami alapítója volt, mielőtt a Bethesda fel nem vásárolta volna a stúdiót 2010-ben. Aztán idén márciusban már azt hallottuk, hogy egy új céget indtott el. Mindezek után bukkant fel egy japán YouTube-os, Byking csatornáján.

Az Automaton szerint Mikami a karrierjéről beszélt, és hogy mit szeretne a jövőben csinálni. A fejlesztő nyolc éven keresztül (!) próbálta elhagyni a Tango Gameworksöt, de felelősséget érzett aziránt, hogy a stúdió játékain dolgozzon. Miért lépett végül ki a csapatból? Egy olyan környezetet akart teremteni, ahol gyakrabban szerezhetnek tapasztalatot a fiatalabb fejlesztők, ugyanis a játékok fejlesztési ciklusai rövidebbek lennének, és úgy véli, hogy van közönsége az egyedibb, kisebb játékoknak is.

Mikami volt az első Resident Evil rendezője 1996-ban, majd a 2002-ben a Nintendo GameCube-ra kiadott remake, aztán a 2005-ben először szintén a GameCube-ra megjelentetett Resident Evil 4 esetében is ezt a posztot töltötte be. Szóval eléggé a túlélő horror kötődik hozzá, és erről Mikami is tudott. Állítólag azért is lépett a Tango Gameworkstől, hogy a műfajtól is arrébb tudjon lépni. Csak hat hónapig volt a stúdió vezérigazgatója, és bár producerként ismertük őt ott, sosem volt magasabb beosztásban.

2020-ban mondta Mikami, hogy mielőtt még visszavonulna, egy játékot még szeretne rendezni, és nem volt már akkor sem hiány ötletekből, és akkor sem a horrorhoz kötődött mindegyik…

Forrás: VGC, Automaton

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu