Feleannyit kér az Apple a második generációs Vision Pro-ért?

TECH HÍREK – Az Apple Vision Pro első verziójáért eléggé sokat kell fizetni, de a pletykák szerint a következő generációs modell árcímkéje nem lesz annyira „vastag”.

 

Mivel az Apple Vision Pro iránti érdeklődés felettébb eltűnt, idén már csak 400-450 ezer készülékkel számol a cupertinói techcég, holott korábban ennek duplája (800 ezer) volt a tervekben. Nem sokan akarják napi szinten használni az AR-headsetet, amiért minimum 3500 dollárt kell fizetni (és amikor bejelentik európai piacokra is, feltehetőleg 3500 euró lesz a minimum…). Állítólag már készül a második generációs modell is, amiben két plusz beszállító is szerepet játszik.

A Twitteren Revegnus azt írta, hogy az Apple Vision Pro 2 1500 és 2500 dollár között lesz kapható. Ha az alacsonyabb árkategóriát célozza meg az Apple, akkor feleannyiért meg lehet majd vásárolni a headsetet, sőt, a gyártási költség is akár ennyivel csökkenhet (ugyanis a most kapható modell alkatrészeiért 1542 dollárt kell a cégnek fizetnie; a legdrágább a két 4K-s, micro-OLED típusú kijelző, amit az Apple a Sony-tól szerez be). Még nem tudni, hogy az Apple hogyan nyomná le ennyire a headset új modelljének az árát.

A kínai SeeYa lehet az egyik új beszállító, és ők már küldtek is mintákat az Apple-nek kiértékelés céljából, és az SK Hynix mellett a Samsung is beszállhat az alkatrészekbe az LLW DRAM-mal. A SeeYa mellett a BOE bukkant fel korábban a pletykák között (ez a két kínai gyártó a kijelzőkre szánt összeget megfelezheti). A Samsung egyedileg tervezett DRAM-ot biztosíthat az Apple-nek, hogy a tizenkét kamera adatait megfelelően fel tudja a headset dolgozni. Az Apple Vision Pro második generációs modellje állítólag 2026-ban jelenhet meg, és ezt előzheti meg a 2025-re pletykált olcsóbb modell, ami nem Mac, hanem iPhone chipsetet használhat.

Viszont ez mind csak pletyka, így nem hivatalos, hogy mi lehet az Apple Vision Pro új modelljével.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu