Három Capcom-játék búcsúzik hamarosan a Steamtől

A japán kiadó még ad nekünk kicsivel kevesebb mint két hetet, hogy megszerezhessük ezt a három játékot, mielőtt a Capcom meg nem vásárolhatóvá tenné őket (legalább nem úgy húzzák le ezeket a Steamről, hogy nem szólnak előtte…).

 

A három játék, ami május kilencedikén, magyar idő szerint éjjel fél háromkor lép le a rendszerről, a Dark Void, a Dark Void Zero, illetve a Flock. Az Airtight Gamestől a Dark Void egy sci-fi akció-kaland műfajú játék, az Other Ocean Interactive-től a Dark Void Zero egy retro stílusú platformer, míg a Proper Gamestől a Flock egy sandbox puzzle cím. A Flock 2009-ben, a Dark Void, illetve a Dark Void Zero pedig 2010-ben jelent meg. Mind a három le van jelenleg árazva, így utolsó esélyként egészen olcsón meg lehet vásárolni őket, és a Steam szabályait követve ha már a könyvtárunk részét képezik, akkor bármikor letölthetjük őket, csak új vásárlásra nem lesz mód május 9-e után.

„Azok a vásárlók, akik a játék [Steamről való] levételének időpontja előtt vásárolták meg a játékot, a jövőben is élvezhetik attól függően, hogy a PC operációs rendszerük képes-e továbbra is futtatni azt,” írja a három játék Steam-oldala. Tehát ahogy írtuk, ha a könyvtárunkban van, el tudjuk indítani, és onnan már csak azon múlik, hogy az operációs rendszerünk támogatja-e, mert a gépigényt már biztosan minden PC képes megugrani a 2009/2010-es játékok esetében.

Még nem tudni, hogy a többi digitális felületről is leveszik-e a Dark Voidot, a Dark Void Zerot és a Flockot, de az Xboxon is nagyobb leárazást lehet látni az esetükben. A Capcom márciusban egy másik játékot vett le a Microsoft Store-ról: az Age of Booty-ról van szó (és a játék neve nem utal Matt Booty-ra, aki az Activision Blizzardot vezeti jelenleg…).

A digitális játékok így veszhetnek el, de a megőrzésük ebben az esetben nem problémás. A The Crew első részével kapcsolatban ez már nem igaz…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu