Handheld Nintendo 64? Egy modder megvalósította!

A Nintendo 64 teljesen eltérő utat járt be mint a PlayStation, és a játékok rendekezésére bocsátott tárhely miatt gyakran vissza kellett vágni a multiplatform címek N64-es portjait, de ez a moddereket mit sem zavarja.

 

Az ötödik konzolgenerációban a Nintendo 64 kilógott a sorból, mert míg a Sony PlayStation CD-ket használt, az N64 kazettákkal működött. Hardvere erősebb volt a Sony-nál (így a jó programozással technikailag remekművek születhettek), de azért nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a platform miképp működne handheld formátumban. Miután a Sony PS1-ét is átültették erre az alakra, nem nagy meglepetés, hogy az N64 is megkapta a kezelést a BitBuilt fórumon a Nicholas298 nevű felhasználótól, igaz, az ő tervrajzát végül CrazyGadgetMods és két másik BitBuilt-user gyúrta valódi termékké, és ezt osztotta meg a Redditen.

Így megszületett az N64HHv2. A platform egy Nintendo 64-es alaplapot használt, igaz, egy dremellel nyírva és újrakábelezve az egyedi tápos, audio, video és kontrolleres megoldásokhoz. Két replika jött létre: az egyik ezüst, a másik pedig zöld színű. CrazyGadgetMods szerint a hordozható N64 kb. két órán át játszható, mielőtt lemerülne, és ekkor az USB-C port segítségével fel kell tölteni a két 3500mAh-s 18650-es akkumulátort, amik a készülékben találhatóak. A legnagyobb meglepetés viszont az, hogy még így is lehetőség van az N64-es kazettáinkat használni. (A hordozható PS1-nél nem volt hely a CD-ROM-nak!)

Handheld Portable N64
byu/CrazyGadgetMods inn64

Ezzel akár azt lehetne mondani, hogy az N64HHv2 egy kicsit méretesebb Game Boy, de az 1989-es handheldhez képest itt azért sokkal kifinomultabb játékokra számíthatunk (nem egy 8-bites handheldről van szó). 2020-ban is volt már hasonló handheld kísérlet egy YouTube-felhasználótól, GmanModztól. Két dizájn is született: az egyik olyan módon összecsukható volt mint a Game Boy Advance SP, a másik pedig egy kicsi sárga handheld volt.

Csakhogy ezekhez képest sokkal jobb akkumulátorral rendelkezik az N64HHv2, és emiatt nevezhető ez egy kifejezetten impresszív koncepciónak.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu