Magával ránthatja a Grand Theft Auto VI a játékipart? [VIDEO]

Kétélű kard lehet a Rockstar Games játéka, amire még kb. másfél évet kell várnunk: ha jó rajtot vesz, akkor annak mérete eddig nem látott szintet vehet, de ha nem teljesít úgy, ahogy a Take-Two elvárja, a teljes játékipart is bedöntheti!

 

A Grand Theft Auto VI, amiről a Take-Two hivatalosan is közölte, hogy 2025 végén fog megjelenni, az eddigi legnagyobb szórakoztatóipari megjelenés lehet. Erről Mat Piscatella, a Circana (korábban NPD) felelős igazgatója és a játékipari tanácsadója beszélt Kyle Bosmannel a lent beágyazott interjúban. Piscatela szerint több kihívás is várni fog a Grand Theft Auto új epizódjára, így még nem olyan biztos az, hogy a 2013-as Grand Theft Auto V megjelenéshez képest még jobb eredményeket mutat-e fel a „hatos”, vagy ha ettől elmaradna.

Az ipar alaposan megváltozott azóta. 2020-ban és 2021-ben, a pandéma során a költekezés és a játékosok lekötésének tekintetében rekordot mutatott fel, és ezeket az eredményeket azóta sem tudta elérni. Ezért nem a növekedésre épít az ipar (ezt tette hosszú ideig), hanem arra, hogy a játékok meg tudják osztani egymás között a közönség idejét és pénzét. Azaz túl sok játék van a piacon, és nem elegendő a közönség ideje és pénztárcája.

A Grand Theft Auto VI-nak így nem csak az ismert franchise-okkal (pl. Call of Duty) kell megküzdenie, hanem az örökzöldnek mondható címekkel is (ilyen például a Minecraft, a Fortnite, vagy a Roblox), amik továbbra is nagy sikerrel kötik le a játékosokat. Sőt, van egy belső vetélytárs is a Grand Theft Auto V személyében. Nem olyan biztos az, hogy a közönség hajlandó lesz egy új konzolt (PlayStation 5, Xbox Series) vásárolni az új GTA érdekében. Piscatella viszont a játékipar eredményeit épp a Grand Theft Auto VI állíthatja jó pályára.

A nagyobb játékok sikerei pozitív kommunikációt hozhatnak el az iparban, de ennek ellenkezője is igaz lehet. Ha a Grand Theft Auto VI vagy a Nintendo Switch utódja az elvárásoktól elmaradna, akkor a játékipar még bajban lehet. Talán akkorában mint 1983-ban is volt.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.