Elsewhere: sok ember elküldése után új stúdiót nyitott Varsóban az Activision

Csak nem azért folyamodott ehhez a Microsoft (mivel az ő birtokukban van az Activision Blizzard King), hogy olcsóbb munkaereje legyen?

 

Az év során beszámoltunk már arról, hogy az Activision Blizzardnál sokan elveszítették munkájukat, majd a ZeniMax Media alatt is be lett zárva az Arkane Austin (Prey 2017, Redfall) vagy például a Tango Gameworks (The Evil Within, Ghostwire Tokyo, Hi-Fi Rush), de most mégis azt hallani az Activisiontől, hogy egy új stúdiót hozott létre a lengyel fővárosban, Varsóban. Mintha azért időzítették volna így, hogy eltereljék a közönség figyemét a bezárt stúdiókról…

A cég azért bejelentette a blogján, hogy létrehozta az Elsewhere Entertainmentet, aminek bár varsói központja vannak, az Egyesült Államokban is vannak erőforrásai. „Exkluzívan” arra koncentrál, hogy egy új, „narratíván alapuló, műfajt meghatározó AAA franchise” jöjjön létre. A stábban „történetmesési szakértőkből” nincs hiány. Az illetők a The Last of Uson, az Uncharteden, a The Witcheren, a Cyberpunk 2077-en, a Destiny-n, a Tom Clancy’s The Divisionön (amelynek a fejlesztés alatt álló új részét, a Heartlandet a minap törölte a Ubisoft, és erről beszámoltunk), illetve a Far Cry-on dolgoztak korábban.

Az Activision meghatározása szerint az Elsewhere egy olyan stúdió, ami elsőszámú és önálló, és egy olyan környezet kialakítására törekszik, amely merész és változatos ötleteket inspirál. Alapvető küldetése mindenkit arra ösztönöz, hogy felfedezzen és kreatívan együttműködjön a többiekkel egy olyan franchise létrehozásában, amelynek maradandó öröksége messze túlmutat a játékokon.

Mivel csak most jött létre a stúdió, a fejlesztés alatt álló játék még nagyon kezdetleges állapotban lehet, ebből adódóan pedig több évre van attól, hogy megjelenjen (pláne azért, mert AAA projektről van szó, és annak minimum 3-4 év szükséges). Már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz forradalmi az Elsewhere első játéka, de annyi biztos, hogy a lengyel csapat nagy fába vágta a fejszéjét.

Forrás: Gematsu, Activision

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)