Nem akar sötét fantasy játékot fejleszteni a Final Fantasy XVI producere [VIDEO]

Yoshida Naoki (avagy Yoshi-P), a Final Fantasy XIV és a Final Fantasy XVI producere valami mást szeretne csinálni, így az utóbbi sötét fantasy stílusa után most inkább valami könnyedebb játékon dolgozna szívesen.

 

A két játék nem csak műfajban tér el (előbbi egy MMORPG, utóbbi egyjátékos), hanem stílusában is (előbbi egy könnyedebb fantasy, a franchise best ofja a történetekkel, utóbbi pedig egy Trónok harca-féle sötét fantasy-nek tekinthető). Michael-Christopher Koji Fox mind a két játékon dolgozott, ugyanis ő volt a Square Enix senior fordítója, aki a MinnMaxnak adott interjújában mondta, hogy a Final Fantasy XIV könnyedebb, őrült sztori volt például Hildebrand furcsaságával, a Final Fantasy XVI pedig a rabszolgaságról, a világ végéről, illetve az emberek önakaratának elvesztéséről szólt, ami felettébb súlyos témákat vetett fel.

Koji Fox számára ez a váltás az egyik játékról a másikra nem volt könnyű, ugyanis a Final Fantasy XIV-ben bevált vicceket nem tudta használni, mert nem illett az új játékba, de azért néhány ilyen dolgot be akart vetni. A Final Fantasy XIV története is intenzív tud lenni, de reménytelibb hangulatot ad az összkép (és az általa említett Hilebrand-kalandok során a fizika törvényei nem játszanak, és eléggé komikus drámáról van szó). Koji Fox néha rá szokott nézni Yoshi-P-re, és szerinte fel lehet fedezni rajta, hogy megelégelte a dark fantasy stílust, és inkább valamilyen könnyedebb hangnemű projekttel szeretne foglalkozni.

Koji Fox szerint akármi is lesz a következő projektje, abban is lesz egy paradigmaváltás, mert megint változtatnia kell a hangvételén, hiszen az utóbbi öt évben már rászokott a sötétebb, élesebb hangnemre, amit a Final Fantasy XVI képvisel. Mindezt ki kell dobnia az ablakon, mert egy könnyedebb hangvétellel ezeket nem tudja alkalmazni. Ebből is érzékelhető, hogy a Final Fantasy XIV: Dawntrail kiegen nem ő dolgozott, mert ennek lokalizációs vezetője Kate Cwynar volt…

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu