Kiszivárgott, hogy hol játszódik a Resident Evil 9?

A Resident Evil franchise következő epizódja nem egy olyan helyszínen játszódhat, amit megszokhattunk már a Capcomtól, ugyanis a pletykák szerint az eddigiekhez képest új lokációt és környezetet kaphatunk.

 

Már beszámoltunk arról, amit AestheticGamer/Dusk Golem írt a Twitteren a Resident Evil 9-ről, de azóta válaszolt egy kérdésre is, amit joggal tehettek fel: vajon hol játszódik ez az epizód? A szivárogtató azt írta, hogy a délkelet-ázsiai tengeren van egy sziget, és itt egy kitalált félreeső kisváros lesz az, ahol a Resident Evil 9 játszódhat. Ezt a várost főleg Szingapúr ihlette, úgyhogy nem olyan biztos az, hogy valami félreeső, kisvárosi hangulatú lokációt kapunk majd a következő fő RE-epizódban.

Amióta az RE Engine-t használja a Capcom, a Resident Evil változatos helyszínekre kalauzolta el a játékosokat. A Resident Evil 7: Biohazard az Egyesült Államok Louisiana államában, Dulvey környékén játszódott a Baker-villa és a földalatti gyár környékén, a Resident Evil: Village pedig egy meg nem nevezett kelet-európai ország (Románia, Moldova…) környékén egy faluban és az azt körülvevő négy lord területén. A Resident Evil 2 és 3 Remake Raccoon városban (de azt ugye felrobbantották, szóval az kiesik a pixisből), a Resident Evil 4 Remake pedig egy spanyol falu, egy kastély és egy sziget környékén volt. Ezekhez képest Délkelet-Ázsia nagy változás lenne, és talán a látványra sem lesz panasz, ha a japánok már a következő generációs RE Engine-nel, az RE neXt-tel (REX) fejlesztik a játékot.

A Resident Evillel kapcsolatos szivárogtatásokkal kapcsolatban Dusk Golem meglepően pontosnak tekinthető, így valószínűleg tényleg már lassan hét éve fejlesztés alatt áll a következő epizód, ami talán 2025 elején meg is fog jelenni minimum PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re. Ha tényleg az év elején lesz a rajt, akkor a Resident Evil 9 bejelentése valamikor a nyáron lehet, valamelyik E3-pótló közvetítés során.

Microsoft vagy Sony? Nemsokára megtudjuk.

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu