Bill Gates meglepő jóslatot tett a számítógépek és az AI jövőjéről…

TECH HÍREK – A Microsoft alkotója, Bill Gates szerint a mesterséges intelligencia képes lesz megtanítani az embereket írni és olvasni.

 

 

Annak ellenére, hogy Bill Gates már nem áll a Microsoft élén, továbbra is a technológiai szektor egyik legbefolyásosabb alakja. Néhány napja felidézték, hogyan magyarázta meg 1995-ben az internet működését. Ez a forradalom hasonló a híres „5 órás szabályhoz”, amelyet ő és Musk is védelmez. Ez alkalommal azonban Gates beszéde a technológia egy olyan ágára összpontosított, amely iránt szenvedélyesen érdeklődik: a mesterséges intelligenciára.

Amint arról a JeuxVideo francia portál beszámolt, Bill Gates a kaliforniai San Diegóban tartott konferenciát. Ebben a Microsoft megalkotója a mesterséges intelligencia előnyeit méltatta, és olyan eszközökre összpontosított, mint a ChatGPT és a Gemini. Ezek az OpenAI és a Google két projektje, amelyek rengeteg dícséretet gyűjthettek be az elmúlt hónapokban. Utóbbival összhangban Gates pedig egyértelműen fogalmazott: a mesterséges intelligencia a következő másfél évben egyenrangúvá válik az emberi mesterekkel.

 

A matematikát helyezzük előtérbe Bill Gates szerint az írással és olvasással szemben

 

Ahogy a hírben szerepel, Gates rámutat, hogy a robotok képesek felvenni a versenyt az emberi intelligenciával bizonyos típusú vizsgákon. Mint ilyen, szerinte a mesterséges intelligencia ugyanolyan hatékony lehet, mint a tanárok az olvasás és írás tanításában. Kiemeli továbbá az AI előnyét a hagyományos PC-kkel szemben.

Mondván, hogy míg az AI képes személyre szabott segítséget nyújtani, a számítógépek még mindig küzdenek a narratív struktúrával és a próza minőségével.

Gates ezért úgy véli, hogy a következő 18 hónapban az AI-alapú eszközök képesek lesznek segíteni az olyan területeken, mint a tanítás. Ami a személyes fogadkozását illeti, úgy véli, hogy a mesterséges intelligenciát hamarabb fogják használni a matematika tanítására, mint az írás-olvasás tanítására. Ugyanakkor bízik abban, hogy az ilyen típusú eszközök eljutnak majd az osztálytermekbe. Ezzel együtt más innovatív technológiák is, amelyek egyre nagyobb súlyt kapnak az oktatási rendszerekben.

Forrás: JeuxVideo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu