William Shatner, a legendás Star Trek-színész olyasmire célzott, amit kevesen hittek volna!

MOZI HÍREK – William Shatner úgy gondolja, hogy James T. Kirk szerepének újbóli eljátszása „érdekes ötlet”, de nem fog csak egy cameo erejéig visszatérni.

 

 

William Shatner nem hagyja, hogy egy olyan apróság, mint James T. Kirk halála megakadályozza abban, hogy újra eljátssza az ikonikus szerepet. Kirk kapitányt majdnem 30 évvel ezelőtt ölték meg, amikor a Star Trek: Nemzedékek (1994) végén Picard kapitánnyal (Patrick Stewart) összeálltak. Annak ellenére, hogy közel három évtizede nem öltözött be a karakter bőrébe, Shatner úgy gondolja, hogy a Star Trekbe való visszatérés „izgalmas ötlet”. Miközben Shatner új dokumentumfilmjét, a You Can Call Me Billt népszerűsítette, az eredeti Kirk is megszólalt. Shatner a Canadian Pressnek (a Global News szerint) így nyilatkozott:

„Ez egy érdekes ötlet […] Szinte lehetetlen, de ez egy nagyszerű szerep volt, és olyan jól megírt. Ha lenne oka, hogy ne csak egy cameo megjelenés legyen, hanem valódi oka lenne a karakter felbukkanásának, akkor talán megfontolnám.”

Kirk kapitány elhagyja az eufórikus Nexus kényelmét, hogy Picard kapitánnyal együtt visszatérjen a Veridian III-ra, hogy megállítsák a téveszmés Dr. Soran (Malcolm Macdowell) ördögi terveit.

Bár a kapitányok sikerrel járnak, Kirk a halálba zuhan Soran csillagpusztító szondája indításának megakadályozása közben.

 

William Shatner elmélete James T. Kirk feltámasztásáról

 

James T. Kirk mindig is a legkedveltebb Star Trek: The Original Series (TOS) karakterek között állt. Ám amikor Kirk és Picard összefogtak a Star Trek Nemzedékekben, Rick Berman producer és Brannon Braga és Ronald D. Moore forgatókönyvírók úgy döntöttek, hogy ideje búcsút venni a karaktertől. Az elmúlt három évtizedben William Shatner Kirk verziója nem volt látható. A U.S.S. Enterprise kapitánya azonban képes Kirk feltámasztására. Shatner ugyanebben az interjúban azt mondta:

„Egy cég, amely le akarja fagyasztani a testemet és az agyamat a jövő számára, talán egy módja lehet a dolognak. ‘Itt van Kirk kapitány agya lefagyasztva. Van egy forgatókönyv. ‘Nézzük meg, hogy vissza tudunk-e hozni ebből egy kicsit, egy kis sót, egy kis borsot. Ó, nézzenek oda: Itt jön Kirk kapitány!'”

Kirk halála a Nemzedékekben rendkívül ellentmondásos volt. A döntés messze túlmutat azon, hogy a rajongók mit gondolnak róla. Valójában az OG Mr. Chekov színésze, Walter Koenig megveti, hogy a karaktert úgy ölték meg, ahogy Berman, Moore és Braga tette. Shatner azonban még 93 évesen is hajlandó visszatérni és újra játszani a Star Trek univerzum homokozójában.

Forrás: Global News

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu