Star Trek: William Shatner elárulta, hogyan is érez Kirk kapitány sorsával kapcsolatban…

MOZI HÍREK – A színész úgy véli, lehetett volna kerekebb utolsó jelenete a Star Trek: Nemzedékekben.

 

 

Idén novemberben lesz 30 éve, hogy bemutatták a Star Trek: Nemzedékek (Star Trek: Generations). A mozifilm amellett, hogy egész estés formában prezentálta Az új nemzedék szereplőit, arra is szolgált, hogy még egyszer utoljára láthassuk a William Shatner által alakított Kirk kapitányt. Azért mondjuk, hogy utoljára, mert a közel kétórás film végén – vigyázat, spoiler! – lehető legfájdalmasabb módon, a halálával kellett búcsút venni tőle.

 

Mi az üzenete Kirk kapitány halálának?

 

Ahogy sejteni lehet, rengetegen írtak már a filmről, és arról, hogy vajon ez volt-e a megfelelő módja annak, hogy Kirk-től végső búcsút vegyenek. Most a sajtónak adott új interjúnak köszönhetően a 92 éves színész elmondta a véleményét a filmről. Konkrétan a halálának jelenetéről, miután Picard „örökösével”, Dr. Tolian Soran-nal szembeszállt. Valamint arról, hogy nem sikerült átadni a karakterének azt a tartást és bátorságot, amit elvileg meg kellett volna adnia.

„A forgatókönyvírók azzal az ötlettel álltak elő, hogy ahogy közeledik a halála pillanatához, ez szembesíti őt egyfajta kalandvágydal: „Ó, ez tényleg megtörténik?”

„Szóval improvizáltam egy >>Ó, Istenem<<-et. És azt akartam, hogy tiszteletteljesnek, de egyben kalandosnak is tűnjön, valami a kettő között, és mindenképpen azt akartam, hogy a néző tudja, hogy Kirk is ezt gondolja. (…) De nem sikerült. Soha nem kaptam meg azt az árnyalatot, amit szerettem volna abban a pillanatban. Néhányszor leforgattuk, de a forgatáson senki sem értette, hogy mit akarok csinálni”.

Shatner így búcsúzott el legmitikusabb karakterétől. Anélkül, hogy – nagy bánatára – sikerült volna kidolgoznia ezt az utolsó jelenetet. Mint a német Gamestar munkatársai felidézik, Kirket soha többé nem láttuk klasszikus inkarnációjában egyetlen ST élőszereplős projektben sem. Igaz, a Star Trek: Picard harmadik évadában kiderült, hol van a holtteste. Legutóbb a Star Trek: Különös új világok (Strange New Worlds) című sorozatban láthattuk Kirket Paul Wesley alakításában.

 

Közelgő Star Trek film- és tévéprojektek

 

Ha már alig várod a sci-fi saga új kalandjait, néhány hét múlva érkezik a Star Trek: Discovery ötödik és egyben utolsó évada. Emellett készül egy „Section 31” című tévéfilm is, míg a számos pletykált film közül még egyik sem kapott zöld utat.

Forrás: Gamestar.de

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu