MSI Claw: új BIOS és Intel-driverek, jelentősen javuló teljesítmény

TECH HÍREK – Az MSI handheld PC-je alaposan jobb teljesítményre képes az új rendszerszoftver, illetve az Intel új grafikus drivere jóvoltából, így lassan képes lesz a többi, AMD-alapú platformmal lépést tartani.

 

Az Asus ROG Ally és a Steam Deck OLED-hez képest az MSI Claw drágán jelent meg, ami mellé nem valami jó teljesítmény társult. Így a riválisok jobb érték/ár arányt mutattak fel, amire az MSI úgy reagált, hogy elkezdett új rendszerszoftver-frissítéseket kiadni, plusz csökkentette a készüléke árát. Az Intel is segített, ugyanis az új driverek segítségével a Core Ultra processzorok és az Arc integrált grafikus chipek is többre képesek az eddigiekhez képest.

Az új BIOS neve „BIOS Ver. E1T41IMS.106” (lásd lenti második link), ami több bugot is javít, illetve megnöveli a játékok teljesítményét. Most már nem kell USB-s meghajtó vagy dokkoló a frissítéshez, aminek folyamatát is jelentősen leegyszerűsítette az MSI. Memntsük le és nyissuk meg a BIOS fájlt, válasszuk a mindent kitömörítő opciót, válasszuk ki a Flashwin-t, amire jobb klikkeljünk a hosszú lenyomással a fájlon, futtassuk adminisztrátorként, aztán válasszuk az „Igen” opciót, és várjuk meg, amíg a rendszer újraindul magától, ami befejezi a BIOS frissítését.

Az MSI tesztelése során jelentős teljesítménynövekedést tapasztaltak az új driverekkel. Az F1 23 43,5%-kal, a Hogwarts Legacy 27,6%-kal, a Diablo IV 22,6%-kal, a Forza Horizon 5 18,4%-kal, a Dead Space Remake 21,9%-kal, a Helldivers 2 pedig 10,3%-kal jobb teljesítményt ért el az új szoftvercsomaggal. Az MSI Claw nem az AMD Ryzen APU-jával rendelkezik, így emiatt is fontos volt az Intelnek, hogy ők is mindent beleadjanak a jobb teljesítmény érdekében, de mivel a handheld piacon a Core Ultra chipek még eléggé újak, kell egy kis idő a teljesítmény finomhangolásához.

Már csak az a kérdés, hogy az Intel Core Ultra chipjeit később mennyien fogják alkalmazni a szegmensben, ugyanis az AMD piaic részesedése eléggé dominánsnak nevezhető.

Forrás: WCCFTech, MSI

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu