Nagy változások a Remedy a vezetői csapatán: mi lesz veled Alan Wake és Control?!

A finn stúdiónak továbbra is az a célja, hogy az Alan Wake és a Control nagyobb franchise-okká váljanak, és emiatt is folyamodtak ahhoz, hogy az eddigi vezetőséget egy kicsit megkavarják mint egy jó pakli kártyát.

 

A Remedy Entertainment bejelentette, hogy május 31-ével Christopher Schmitz, az eddigi operatív igazgató távozik a cégtől. Mikael Kasurinen elő lett léptetve kreatív igazgatóvá, így ugyanazon a poszton van mint Sami Järvi, akit Sam Lake-ként ismerhetünk, és ezzel ő is a vezetőség tagjává válik. Tero Virtala a vezérigazgató, Markus Mäki a termékigazgató, Lake és Kasurinen a két kreatív igazgató, Terhi Kauppi a pénzügyi vezető, Johannes Paloheimo a kereskedelmi igazgató, és Mika Vehkala a technológiai vezető.

Virtala közleményében így számolt be a változásokról: „Christopher Schmitz az elmúlt öt év során különböző feladatokat látott el, amelyekkel hozzájárult a többprojektes modellünk alapjainak kiépítéséhez, a játékprojektek vezetésének, valamint a kiválasztott támogató funkcióknak a fejlesztéséhez. Szeretném melegen megköszönni neki, és minden jót kívánok neki a következő munkájához. Üdvözlöm Mikael Kasurinen-t a vezetőségben. Ő egy nagyra becsült, tapasztalt és tapasztalt kreatív vezető. Kasurinen és Järvi már számos játékban dolgoztak együtt, és világszínvonalú készségeik kiegészítik egymást. Ezzel a megállapodással biztosítani tudjuk a szükséges összpontosítást az Alan Wake és a Control nagyobb franchise-okká való fejlesztésére, valamint a megfelelő típusú kreatív útmutatást és támogatást, amelyből minden játékcsapatunk profitálhat.”

Kasurinen 2001-ben (!) csatlakozott a Remedy-hez, ahonnan 2010-ben távozott, de 2014-ben vissza is tért. A Max Payne 2 pályatervezője vollt, az Alan Wake-en vezető játéktervezőként dolgozott, a Controlnak pedig ő volt a rendezője, és ezt a posztot a folytatásban is betölti. A Control folytatása a koncepciós fázisban van, és a Remedy márciusban azt mondta, hogy szerintük rövid időn belül a fejlesztés következő fázisába fog lépni.

Mivel a finnek egy közös, megosztott Remedy-univerzum fejlesztésére törekednek, érthető, ha az Alan Wake-et és a Controlt is nagyobb IP-vé akarják fejleszteni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu