Escape From Tarkov: pénzéhes fejlesztők és egy új PvE mód! [VIDEO]

A Battlestate Games kihúzta a gyufát a játékosoknál, ugyanis egy be nem tartott ígéret miatt az Escape From Tarkovot jelentősen támogató közösség mégsem férhet hozzá egy új, kooperatív PvE módhoz.

 

Az Escape From Tarkov kapott egy drága, 250 dolláros (laza 100 ezer forintos) kiadást, a The Unheard Editiont, amiben co-op támogatással rendekező PvE mód is van. Ennek eredményeit nem resetelik (a PvP módok esetében néhány havonta törlik a szerverek eredményeit), és a fejlődés is tartós lesz benne. A móddal magával nincsen baj, viszont van egy korábbi, 150 dolláros (60 ezer forintos) Edge of Darkness Edition a játékból, amit már nem lehet megvásárolni. Ezt a verziót úgy harangozta be a Battlestate Games, hogy ingyenes hozzáférést biztosít az összes későbbi DLC-hez!

A Battlestate Games szerint az új játékmód nem DLC, hanem feature, azaz funkció. Na, ezt a kommentet nem kellett volna, ugyanis a közönség hihetetlenül kiborult rá! Pláne azért, mert az Edge of Darkness Editionről lehet frissíteni az Unheard Editionre… de árengedmény nincs. 100 dollár! (40 ezer forint!) A Discordon úgy magyarázták a fejlesztők, hogy a DLC szerintük további tartalmakat jelent, míg a PvE egy funkció és egy játékmód, és hiába szeretnénk, hogy ez DLC legyen, ez nem az, hanem a játék új verziójának kiemelt játékmódja.

A Redditen, a Twitteren és a Discordon is felháborodott a közönség, és a YouTube-ra feltöltött videó a The Unheard Editionről kapott 5200 like-ot és… 31 ezer dislike-ot. Az Escape From Tarkov még mindig zárt bétában van, holott 2017 óta elérhető. A játékosok közül van, akinek nem tetszik a pay-to-win felé hajoló elemek a játék új kiadásában (nagyobb inventory és tárhely, egyedi közelharci/melee fegyver, megemelt kezdő karakterszint-skillek). És a The Unheard Edition bejelentése után pár órával a Twitteren megerősítették a fejlesztők, hogy csak a legdrágább verzióban teszik elérhetővé a PvE módot…

A Discordon eléggé sok a kritika, és arra bátorítják a fehasználók a többieket, hogy spammeljenek, posztoljanak mémeket és közöljék a világgal, mi a helyzet. Shiro, az Escape from Tarkov közösségi menedzsere szerint a Discord lezárása nem lenne jó megoldás, hanem csak rontana a dolgokon. Vajon a Battlestate Games mikor döbben rá arra, hogy ez a lépés tőlük felettébb pofátlan volt?

Forrás: PCGamer, Reddit, Discord

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu