Pénzért nyerhetünk az Elite: Dangerousben is?

A Frontier Developments játéka már csak úgy tudna rontani a közösség általi megítélésén, ha kilenc évvel a megjelenése után még Denuvót is kapna PC-n (a Frontier újabb játékai szinte mind használják, és nem is szokták kivenni belőle).

 

Az Elite: Dangerous nemrég írt Steam-értékelései közepes (Mixed) kategóriába teszik a játékot, aminek új frissítésével egy új űrhajó, a Python Mk II is megérkezett. Ezt csak azok vásárolhatják meg, akik 16250 Arxot költenek rá. Az Arx az Elite: Dangerous egyik (!) pénzneme, és hetente maximum 400-at lehet szerezni. Tehát tíz hónapon keresztül kellene grindolni, hogy a hajót birtokunkba vehessük. Ez a korlátozás így azoknak lehet jó, akik rendszeresen játszanak a Frontier termékével.

Az Elite: Dangerousnek van egy másik pénzneme, a credit is. Ezt nem lehet valódi pénzzel megvásárolni, és a creditekkel a Python Mk II sem vehető meg… de az Arxot a pénztárcánkkal igen. Szóval mikrotranzakciót csináltak egy űrhajóból, amit három hónapig így is hagynak, ugyanis a creditekkel augusztus 7-éig nem lehet megvenni azt! Az Arx boltban további erős, előre legyártott hajók is elérhetőek, és a Frontier szerint az új játékosok így gyorsabban beléphetnek azokra a területekre, amik a leginkább érdeklik őket, vagy a már létező játékosoknak, akik új karriert választanának a játékban, csak nincs idejük nulláról építeni egy új gépet.

Van, aki elítéli ezt a Steamen: „Pay-to-winre váltottak! A játék lényege, hogy krediteket gyűjts, felfedezz egy gyönyörű galaxist, és hajókat vásárolj. Hol van ezzel a probléma? Nos, most már kihagyhatod a munkát, hogy krediteket szerezz hajókért, és csak valódi pénzzel fizethetsz előre elkészített hajókért, hogy azt csinálj, amit csak akarsz. Arról már ne is beszéljünk, hogy az új Python MK2 augusztus 7-ig az Arx bolt fizetős fala mögé van zárva. Milyen kár, hogy jó játék volt.” Viszont van, aki pedig támogatja mindezt a Redditen: „Én igazából a mikrotranzakciók útvonalát támogatom, ahogyan azt most kezelik. A hajó lényegében egy időzített exkluzív azoknak, akik hajlandóak kifizetni, de nem lesz örökké így. Mint olyasvalaki, akit nem érdekelnek a mikrotranzakciók, nem veszítek semmit, csak nem kapom meg olyan hamar, ami nekem megfelel. A [Frontier] megadja a játékosoknak a választási lehetőséget. Nem mintha egy olyan előfizetéses modellé változtatnák a játékot, ahol ha nem fizetsz, nem játszhatsz.”

Comment
byu/Nathaniel-Prime from discussion
inEliteDangerous

Forrás: PCGamer, Frontier, Steam

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu