Hi-Fi Rush: meglepő kijelentést tett az Xbox-főnök – a játék vezető fejlesztője válaszolt!

John Johanas, a 2023-as év egyik legtöbb díjat kapott játéka, a Hi-Fi Rush igazgatója egy magától értetődő képpel utalt a meglepetésére…

 

 

Ez a május meglehetősen ellentmondásosnak bizonyul. A Sony és a Helldivers 2 közösségének viszályával indult a hónap. Most pedig az Xbox négy stúdiójának bezárásával is folytatódik. Köztük van a Tango Gameworks, egy kis csapat, amely több hullámvölgy után meglepő módon rukkolt elő a Hi-Fi Rush-sal.

Most, a japán stúdió bezárása után Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője azzal állt elő, hogy kisebb, presztízsértékű játékokat kéne inkább fejleszteni – mondta mindezt az Xbox 2023-as, legtöbb díjat nyert játékával kapcsolatban!

Míg John Johanas játéka a tavalyi GOTY 2023 egyik nagy mellőzöttjének számított, addig a Yuji Nakamura által készített akció-ritmusjáték más díjátadókon – legutóbb éppen egy hónapja – a legjobb hangzás, hangdizájn és animáció díját nyerte el. A japán csapat lekapcsolásának puccsa tehát meglepő volt. Még inkább ez az alig 24 órával későbbi megjegyzés Matt Booty részéről.

Mint említettük, az amerikai vezető a keddi bejelentés után beszélt a The Verge-nek, és természetesen a kérdések egy ilyen kiemelkedő stúdió bezárásának furcsasága körül forogtak. Booty azonban utalt arra, hogy bár a döntés kemény, de a döntés egésze azzal a céllal született, hogy „kisebb játékokat készítsünk, amelyek presztízst és díjakat adnak nekünk”. Mintha maga a Hi-Fi Rush nem pont ilyen lett volna…

Booty szavait követően maga John Johanas a Twitteren fejezte ki meglepetését, és a The Verge kiadványát a Hi-Fi Rush egy magától értetődő pillanatfelvételével kísérte.

Ráadásul nem elég, hogy a játék váratlanul ekkora sikernek bizonyult. Azt is megerősítették, hogy a japán csapat egy folytatáson dolgozik a jövőbeni megjelenés céljából.

 

Nem csak a Hi-Fi Rush-t tervezték folytatni

 

A négy stúdió bezárása okozta sokakat elkeserített. A meglepetés hatására több amerikai médium is „a sziklák alól ásott elő információkat”, hogy megpróbáljon fényt deríteni a történtekre. Ennek kapcsán a The Verge és a Bloomberg is megjegyezte, hogy az Xbox nemcsak a Call of Duty Game Passra való érkezéséről tárgyal még mindig. Hanem arról is, hogy a Redfallt készítő Arkane Austin egy Dishonored stílusú, immersív szimulátor prototípusán dolgozott. Utóbbit a Microsoft igazgatótanácsának mutatnak be fejlesztési jóváhagyásra.

Forrás: The Verge, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu