Black Myth: Wukong: az élre ugrott a Steamen a közönség érdeklődésében

Az akció-RPG akkora érdeklődéssel rendelkezik a Valve digitális felületén, hogy a legtöbbet wishlistelt játék lett, azaz a Black Myth: Wukong lett a legtöbbször kívánságlistára téve, ám ezt egy trükkös fordulat következtében érte el.

 

Ez a csavar május hatodikán következett be. A Supergiant Games játéka, a Hades 2 hirtelen, váratlanul korai hozzáférésbe lépett a Steamen. Ezzel a roguelike műfajú alkotás elvesztette az első helyét, hiszen a Hades folytatása technikailag már játszható, így ezt nem lehet wishlistelni. Szóval az első helyet elvesztette, és ezt vette át a kínai Game Science játéka (és mivel a Nyugati utazás című kínai művön alapul a játék, a történet és annak világa, náluk szakértőbb fejlesztőt nem lenne olyan egyszerű találni).

A Black Myth: Wukong talán nem véletlenül emlékeztethet a Sekiro: Shadows Die Twice-ra (itt azért hozzá kell tennünk, hogy a FromSoftware játéka inkább japán történet, nem pedig kínai), ugyanis akciódús, tempós játéknak ígérkezik, ahol a támadás-elhárításnak (parry) is kifejezetten nagy szerep jut. A tervek szerint a Game Science egy trilógiával készül, és ha most lerakják megfelelően az alapokat, a két folytatás gyorsabban eljuthat a közönség elé.

Ám a játék mögött a Steam toplistáján egy, a Hades 2-höz hasonlóan régóta várt folytatás bukkant fel. A Hollow Knight: Silksong áll ugyanis a második helyen, és talán azért is előzte meg a Black Myth: Wukong a lovagot, mert a kínai fejlesztésnek eléggé fanatikus rajongói közönsége van. A játékról decemberben azt hallottuk, hogy valamikor 2024-ben meg fog jelenni, így ha az tényleg el is jut a rajtvonalig, akkor a Hollow Knight: Silksong lehet az a játék, amit a legtöbben tesznek kívánságlistára a Steamen.

Vagy nem, de ehhez arra a forgatókönyvre kell felkészülnünk, hogy a Hollow Knight: Silksong valahogy korábban jelenik meg a Black Myth: Wukongnál. Ez is bekövetkezhet, sosem lehet tudni.

Forrás: Gamesradar, Steam

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu