Helldivers 2: mégis kirúgták a közösségi menedzsert?

Úgy tűnik, hogy az Arrowhead Game Studios hiába próbálta tartani a hátát a Spitz néven futó közösségi menedzsere számára, mert most már azt hallani, hogy elvesztette ezen pozícióját, így a Sony szava lehetett a végső…

 

Egy hete Spitz arra bátorított mindenkit a Discordon, hogy emeljék fel a szavukat a Sony ellen, ugyanis azt tervezte a cég, hogy a PlayStation Network-fiókot kötelezővé tegyék a Helldivers 2 számára (figyelmen kívül hagyva azt, hogy ezt nem mindenhol lehet megtenni), majd kössék össze azt a Steam-fiókukkal. Sok AAA játék esetében szükség lehet egy külső fiókra (főleg PC-n, így a Steamen vagy az Epic Games Launcheren kívül további accountok kellhetnek…), de itt az tett keresztbe a Sony-nak, hogy a világ több pontján nem lehetett PSN-regisztrációt készíteni, így rövid ideig az értékesítést is leállították.

Spitz először azt írta a Discordon a hétvégi eltűnése után, hogy úgy tűnhetett, hogy kirúgták, ami nem teljesen igaz, de most máshogy nyilatkozott: „Általában nem jó ötlet azt mondani az embereknek, hogy igényeljenek pénzvisszatérítést, és hagyjanak negatív értékelést, ha közösségi menedzser vagy. Ma ezt megtanultam. Nagyra értékelem a támogatást, és még jobban értékelem, hogy mindenki újra korlátozás nélkül játszhat a játékkal. Tudtam, hogy kockázatot vállaltam azzal, amit a visszatérítésről és a vélemények megváltoztatásáról mondtam. Kiállok mellette.

Az volt a feladatom, hogy képviseljem a közösséget, ezt tettem. Azért akartam az Arrowheadnek dolgozni, mert ők a kedvenc stúdióm. Megkaptam ezt a lehetőséget. Hálás is vagyok érte. Boldogan dolgoznék nekik tovább, ha lenne választásom, de ez nem rajtam vagy bárki máson múlik. Boldogan távozhatok, és nem akarom, hogy bárki is bajt okozzon a nevemben, főleg nem olyan embereknek, akiket még mindig nagyra tartok és tisztelek,” írta Spitz.

A közönség viszont erre is reagált. A change.org weboldalon egy petíciót indítottak, hogy Spitz ismét az Arrowhead közösségi menedzsere legyen, és már közel hatezren írták ezt alá. Ha itt is kimagaslóan nagy számot mutatnak fel, a Sony (mert biztosan az ő kérésük volt a kirúgás…) itt is meg fog talán hátrálni.

Forrás: WCCFTech, GameRant, Change.org

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu