Lerántották a leplet a ROG Ally X-ről: vajon mennyivel tud többet az ASUS új kézikonzolja?!

TECH HÍREK – A ROG Ally X ugyanazt az AMD Z1 Extreme chipet tartalmazza, az akkumulátor „sokkal több mint” 30-40%-os javulásával.

 

 

Az ASUS ROG Ally sokak számára vonzó eszköznek bizonyult. Persze ez nagyban függ attól, hogy ki mit keres egy ilyen típusú készülékben. Ám az tény, hogy az ASUS gépe a Steam Deck egyik legjobb alternatívája a piacon, ha Windowsos játékokat szeretnél játszani. A gép már hónapok óta sikeresen fut. Ám számos olyan hátránya volt, ami nem tetszett a közösségnek. Ezeket orvosolná most a javított ASUS ROG Ally X.

Az egyik ilyen hátrány az volt, hogy a MicroSD egyes speciális esetekben túlmelegedhetett, ha az eszközt hosszú ideig használták triple-A játékokban, a másik pedig az akkumulátor volt.

Ezt azonban mostanra sikerült orvosolni. Ugyanis az ASUS bejelentette a ROG Ally X-et, amely az általunk ismert készülék továbbfejlesztett változata. (Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy ez nem az „ASUS ROG Ally 2”!) Jobb funkciókat kínál, ahogy arról elsőként a The Verge számolt be.

 

Az ASUS bemutatja a ROG Ally X-et, az eredeti továbbfejlesztett változatát

 

A ROG Ally X egy olyan készülék, amely ugyanazt az AMD chipet kapja, mint az alap készülék. Továbbra is Windows-alapú lesz, és megtartja ugyanazt a 7 hüvelykes VRR kijelzőt, ugyanazzal a Hz frekvenciával (48-120). Itt az ideje, hogy megismerjük ennek a videójátékok lejátszására tervezett hordozható PC-nek az összes fejlesztését! Ezek egyike az akkumulátor élettartamára irányul. Utóbbi sokkal több lesz, mint 30-40%.

 

 

ROG Ally X

 

 

„Nem 30-40 százalékos kapacitásnövekedésben gondolkodunk. Ennél sokkal többről van szó” – mondta Shawn Yen, az ASUS vezető alelnöke.

Az akkumulátorrészleg olyasmi, ami „a legrosszabb esetben sem fog csalódást okozni”. Az ASUS azonban minden szempontot áttekintette, és azt mondja: „Gondoltunk az akkumulátorra és a tárolóra, a grafikára és a memóriára, a portokra… a célunk az, hogy a lehető legtöbb [fejlesztést] tegyük bele egy ilyen készülékbe.” Bár ma még nem rendelkezünk teljes specifikációval, az már ismert, hogy az Ally X több mint 16 GB RAM-mal rendelkezik majd. Ez felszabadítja a GPU-t, hogy jobban tudjon a játékra koncentrálni, és ne használjon annyi rendszererőforrást. Sőt, akár 24 GB is lehet, bár a megerősítésre még várnunk kell június 2-ig.

 

Nem ROG Ally 2, de mégis nagy előrelépés

 

Célja továbbá, hogy legyen egy M.2 2280-as SSD foglalat (a jelenlegi 2230-as a legkisebb), így a játékosok nagyobb választékot kapnak majd az M.2 SSD-k vásárlásakor. Egy másik fontos szempont, ami javulni fog, hogy az Ally X javíthatóbb lesz. A joystickok is cserélhetőbbek lehetnek. A súlyt illetően konkrét specifikációk nem ismertek. Ám az biztos, hogy a nagyobb akkumulátor mérete és kapacitása miatt kicsit nehezebb lesz. A D-Pad, a joystickok és a ravaszok kisebb módosításai is várhatóak.

Ne felejtsük el, hogy néhány nappal ezelőtt az ASUS ROG Ally bejelentette, hogy az egyik legújabb frissítésnek köszönhetően, amely az AFMF-et is tartalmazta, több FPS-t kaphatunk majd a játékokban.

A ROG Ally X megtartja ugyanazt az SD-kártyaolvasót. Viszont dolgoznak egy átszervezett alaplapi elrendezésen. Így a túlmelegedési problémái szinte biztosan megoldódnak. Mindez az árban is tükröződik majd, ami természetesen magasabb lesz. Jó hír, hogy a két jelenlegi ASUS ROG Ally modellnél agresszívebb árengedmények várhatóak. A hivatalos leleplezés, minden részletre kiterjedően, június 2-án lesz, mi pedig folyamatosan tájékoztatni fogunk titeket.

Az ASUS ROG Ally 2-ről tudni lehet, hogy a vállalat egy olyan képes gépet szeretne építeni, amely igazi utódnak tekinthető. Azaz növeli az akkumulátoros üzemidőt, a játékteljesítményt és új technológiákat kínál a jelenlegiekhez képest. Ebben a Valve is hasonlóan gondolkodik: a Steam Deck 2 megjelenése valamikor 2026-ban várható.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu