Asus ROG Ally 2 már 2024-ben?! Már az idén jöhet a tavaly megjelent kézikonzol új verziója?!

Az Asus vállalat úgy döntött, hogy a Steam Deck kihívására válaszolva tovább fokozza erőfeszítéseit egy újabb, még fejlettebb generációval. Az Asus ROG Ally 2 nem csupán tervezési fázisban van, hanem már a piacra lépésének időpontja is körvonalazódik. Arnold Su, az Asus Indiai részlegének fogyasztói és játék PC-kért felelős alelnöke szerint a termék 2024-ben kerülhet a boltok polcaira.

 

A Steam Deck kétségkívül forradalmi változásokat hozott a technológia világában. Az Asus azon vállalatok közé tartozik, amelyek saját megoldásaikkal próbáltak betörni a hordozható konzolok piacára. Bár az Asus ROG Ally nem érte el a Valve platformjának népszerűségét, a csapat most egy új lehetőséget kapott. Arnold Su nyilatkozata alapján a második generációs készülék már úton van.

Bár az alelnök az új gép részleteibe nem mélyedt el, de a Techlusive médiumnak adott interjúja alapján kiderül, hogy létezik az új platform: „Nagyon valószínű, hogy idén elindítjuk a második generációt [a hordozható konzolból]. Megtartjuk a Windows alapfunkcióit, de főként a videojátékokra koncentrálunk.” Tehát a közeljövőben várható a bejelentés.

Az Asus elemzése szerint ez az üzletág nyereséges lehet a játékipar legújabb trendjei miatt: „Az alkalmi játékosok inkább olyan laptopot vásárolnak, amit a mindennapi életben is használhatnak” – mondja a szakember. „A hardcore játékosok továbbra is az asztali PC-ket részesítik előnyben, de az alkalmi játékosok többsége nem választ asztali PC-t. Így a hordozható konzolok élménye ehhez a felhasználói csoport igényeihez igazodik.”

Bár sokan kétkedve fogadták, amikor az Asus bejelentette, hogy belép a hordozható konzolok piacára, a legújabb készülékük számos tekintetben megfelelt a hozzá fűzött reményeknek.

Források: 3djuegos, Techlusive

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu