BREAKING: Hivatalosan bejelentették az új A Gyűrűk Ura-filmet – íme minden, amit tudni lehet!

MOZI HÍREK – A Warner Bros. 2026-ban fogja bemutatni A Gyűrűk Ura új élőszereplős filmjeinek első részét, amely Andy Serkis Gollamjára koncentrál majd.

 

 

A Gyűrűk Ura-trilógia eredeti rendezője, Peter Jackson és partnerei, Fran Walsh és Philippa Boyens a film producerei, és „az út minden lépésében részt vesznek” – mondta David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója a csütörtöki eredménybeszámoló során.

A Walsh és Boyens, valamint Phoebe Gittins és Arty Papageorgiou forgatókönyvírók által készített projekt jelenleg a forgatókönyvfejlesztés korai szakaszában van, és „még elmesélendő történetszálakat fog felfedezni” – folytatta Zaslav.

A Warner Bros. csütörtökön délelőtt kiadott sajtóközleményében a stúdió elárulta, hogy a film munkacíme „The Lord of The Rings: The Hunt for Gollum”. Andy Serkis fogja rendezni és persze ő eleveníti fel ikonikus címszerepét is. A film executive producere Ken Kamins lesz, Serkis és a The Imaginariumban dolgozó Jonathan Cavendish mellett. A premiert jelen pillanatban 2026-ra tervezik, de ez még változhat.

A Warner Bros. először 2023 februárjában jelentette be, hogy az akkor frissen beiktatott stúdióvezetők, Mike De Luca és Pam Abdy összehoztak egy megállapodást, hogy „több” filmet is készítenek a szeretett J.R.R. Tolkien-könyvek alapján. A projekteket a WB kiadó New Line Cinema nevű cégén keresztül fogják fejleszteni.

A Freemode, az Embracer Group egyik részlege kötötte meg az adaptációs jogokra vonatkozó szerződést a Middle-earth Enterprises nevű vállalkozás keretében többek között a „Gyűrűk Ura” és a „Hobbit” című könyvekre.

Egy különálló, animációs Középfölde-film, a „The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim” is készül. A Kenji Kamiyama rendezésében december 13-án tervezik bemutatni. A film 200 évvel a „Hobbit” eseményei előtt játszódik.

„Igeeeen, Drágaszág!!” – kommentálta Serkis a hírt. „Újra eljött az idő, hogy kedves barátaimmal, Középfölde rendkívüli és páratlan őrzőivel, Peterrel, Frannal és Philippával együtt merészkedjünk az ismeretlenbe. Mike-kal és Pammel, valamint a Warner Bros csapatával együtt, a WETA-val és az új-zélandi filmes családunkkal a küldetésen, ez egyszerűen túlságosan finom…”.

Meglátjuk, hogy a csapatnak sikerül-e megismételni az egykori trilógia sikerét. Az biztos, hogy a lelkesedés, a tudás és a tapasztalat most sem hiányzik majd…

Forrás: THR, Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."