Fallout 4: a PlayStation Plusok megint pórul jártak!

A Fallout 4 next-gen frissítése alaposan bekavart, és nem csak a Fallout London mod készítőinek (erről a minap szó volt), hanem a PlayStation Plus-előfizetők számára is körülményes lett a Bethesda Game Studios játékának frissítése.

 

Itt már beszámoltunk arról, hogy a modokat hazavágja a Fallout 4 next-gen frissítése, ami PC-n 14,4 gigabájt méretű. Maga az alapjáték 25-30 giga helyen ellfért 2015-ben, szóval ahhoz képest a frissítés terjedelmes. És ennek ellenére vannak hibák (azt leszámítva, hogy a moddolt elmentések és a nem a Creation Club modjainak betöltése sem megy), mert grafikailag jelentős javulás nincs, az ultraszéles kijelzők támogatásával csak rosszul szétnyújtott kezelőfelületet kapunk (és ezt patchelni kell, lol), és még mindig nem lehet 60+ FPS-t kicsikarni a játékból. Aki GeForce RTX-es kártyát használ, a Weapon Debris grafikus beállítás még mindig kiakasztja a játékot. 5 évvel az RTX 2000-es sorozat megjelenése után. Tipikus Bethesda…

De mi is a helyzet a PlayStation Plus-szal? Itt sem jár mindenki jól, és a Bethesda tweetje el is magyarázza, hogy mi a baj: „A PlayStation Plus Extra-tagok számára ingyenes Fallout 4 next-gen frissítéssel kapcsolatban némi zűrzavar alakult ki. A Fallout 4 next-gen frissítés a PlayStation Plus Extra-előfizetők számára a PlayStation Game Catalogon keresztül lesz elérhető. Nagyra értékeljük a türelmeteket, amíg a csapatok dolgoznak ezen.” Itt értelemszerűen a PlayStation Plus Premium-előfizetők is elérhetik majd fizetés nélkül a frissítést.

De csak ők, ugyanis egy válaszban azt írta a Bethesda ügyfélszolgálata a Twitteren, hogy csak a „PS+ Extra” tagoknak lesz ott a frissítés. A PlayStation Plus Essential-előfizetők és a PlayStation Plus Collectionből megszerzett Fallout 4-gyel rendelkezők tehát vagy előfizetnek a PlayStation Plus Extra/Premiumra, vagy megveszik a játékot még egyszer. Azért ez mennyire idióta szituáció…?

Tehát a PC-sek a modokkal buktak egy nagyot (beleértve a Fallout London megjelenési dátumát), a PlayStationösök pedig nem férnek mind hozzá a frissítéshez ingyen…

Forrás: PCGamer, VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu