A Fallout 4 next-gen frissítése tönkreteheti az egyik legnépszerűbb modot?!

A Bethesda a Fallout 4 next-gen frissítésével megszakítja a játék kompatibilitását az egyik legnépszerűbb moddal PC-n, ami igazolja a játékosok aggodalmait…

 

 

A Fallout 4 next-gen frissítése megtöri a népszerű F4SE modot PC-n. Az április 25-én megjelent frissítés teljesítményjavításokat, további Creation Club tartalmakat és egyebeket hoz az F4-hez a franchise iránti megnövekedett érdeklődés közepette, köszönhetően a nemrég megjelent Amazon TV-sorozatnak. Ám nyilvánvalóan nem működik jól együtt a már meglévő modokkal.

A Fallout 4 next-gen frissítése már egy ideje készül: a kezdeti megjelenést 2023 nyarára tervezték, ám a frissítést végül elhalasztották, valószínűleg azért, hogy összehangolják az Amazon Prime-on futó Fallout TV-sorozat megjelenésével.

Mint sok Bethesda-cím, a Fallout 4 is támogatja a rajongók által készített modokat PC-n és konzolon egyaránt. A PC nyitottabb természete miatt az F4 modding szcénájának nagy része ott létezett. Olyan hatalmas közelgő modokkal, mint a Fallout: London, amely a játék környezetét egy 2237-es posztapokaliptikus Londonná alakítja át. A next-gen frissítés érkezése előtt azonban sok PC-s felhasználó aggodalmát fejezte ki, hogy az megszakítja a kompatibilitást a jelenlegi modokkal. Ahogy attól tartottak, a frissítés tönkretette az egyik legfontosabb F4 modot, amit a játékosok használnak.

A Fallout 4 Script Extender (F4SE) a szóban forgó next-gen frissítés szerencsétlen áldozata. Az F4SE-t a Nexus Mods oldalán úgy írják le, hogy egy olyan alapvető mod, amely „kibővíti a Fallout 4 szkriptelési képességeit”. Ráadásul mindenféle állandó mellékhatás nélkül, mivel egyáltalán nem módosítja a játék futtatható fájljait. A fő gond, hogy sok más F4 mod is erre támaszkodik a működéséhez. Ám mivel a next-gen frissítés tönkretette az F4SE-t, ezek a modok is megszűntek működni.

Az F4SE fejlesztője, ianpatt korábban kiadott egy nyilatkozatot a Nexus Mods-on, amelyben elismerte a frissítés hatását a szkriptprogramra.

„A 2024-04-25 Fallout 4 frissítés (1.10.980 és újabb) a Skyrim „Anniversary Edition” patch-hez hasonlóan tönkretette az F4SE-t és a natív kódú modding többi részét. Dolgozom egy frissítésen, és jelenleg nem tudok időzítést adni annak elérhetőségére, sem arra vonatkozóan, hogy lesznek-e olyan kritikus technikai problémák, amelyek megakadályoznák a frissítést. Ne írjatok e-mailt kérdésekkel.”

 

A Fallout 4 PC-s játékosoknak választaniuk kell a modok és az új tartalmak között

 

Sok PC-s Fallout 4 játékos egyelőre arra kényszerül, hogy várjon a játék frissítésével, illetve akik már frissítették, azok visszatérnek az előző verzióra, amíg az F4SE csapata a javításon dolgozik.

Figyelembe véve a Fallout 4 megemelkedett népszerűségét, amely a Nexus Mods szervereit terheli az utóbbi időben, a főbb modok teljes törése a next-gen frissítés érkezésével kétségtelenül elkeserítő sok új játékos számára.

Ez a helyzet kiábrándító, de egyben rávilágít a hivatalos és a rajongók által készített játéktartalmak közötti, évszázados különbségre is. Az F4 next-gen frissítése teljesítményjavításokat és hibajavításokat kínál, ami jó. Ám a játék modding szcénáját súlyosan megzavarta. A Fallout: London fejlesztői elhalasztották a hatalmas mod megjelenését. Ugyanis számítottak rá, hogy a frissítés megtöri a kompatibilitást. A sejtésük sajnos beigazolódott. Bár egyelőre nem tudni, hogy az F4SE mikor lehet kompatibilis a Fallout 4 legújabb buildjével, a játékosok reménykednek a gyors megoldásban, hogy újra belevethessék magukat a bájos posztapokaliptikus világba…

Forrás: Nexus Mods

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu