A Manor Lords egyik riválisa kritizálja a „szóló fejlesztőt”!

Erre aztán a fejlesztő Greg Styczeń is válaszolt, de valamiért olyan érzésünk támad, hogy az egészet csak ki akarta használni a másik játékot fejlesztő stúdió vezetője, hogy az ő projektükről is szó essen…

 

Arthur Bruno, a Crate Entertainment vezérigazgatója is egy városépítő játékkal, a Farthest Frontierrel készül (hasonló módon korai hozzáférésben van). A Manor Lords is ilyen műfajú, és az a középkorban játszódik. A PCGamernek Bruno elmondta, hogy nem tetszik neki, hogy az emberek azt hiszik, hogy a stúdiójának 60 embere van (valójában csak 7) és mindenki a Farthest Frontieren dolgozik, és nagyon lassúak, miközben a Manor Lordson állítólag egy ember dolgozik, és a stáblista is ezt tükrözi, miközben úgy véli, hogy a Manor Lords csapata nagyobb az övéknél.

A Manor Lordsban több 3D-s művészt, animátort, illusztrátort, koncepciós művészt, történelmi konzultánst, írót, és két „extra programozót” láthatunk a stáblistában. Tim Bender, a Hooded Horse vezérigazgatója (ez a csapa adja ki a Manor Lordsot) azt mondta, hogy a játékon „egy fejlesztő és szerződésesek” dolgoznak, Styczeń a fő ember, és külső segítséget hívott be segíteni. A játékon amúgy hobbiként kezdett dolgozni részidőben, és miután 2020-ban egy Patreont indított, majd 2021-ben az Epic Megagrant jóvoltából finanszírozáshoz jutott, akkor kezdett kiszervezni munkákat másoknak.

Bruno viccelődve azt mondta, hogy akkor ő is szóló fejlesztőnek mondja magát, akin pár alkalmazott segít. Erre aztán Styczeń reagált a Twitteren. Szerinte ez fair kritika, és megérti, de szerintem nem érti meg, hogy ha ő kilép, akkor a játéknak annyi, és a Manor Lords megszűnik létezni, míg ha Bruno kilép a stúdiójából, semmi sem változna. (Ő meg olyanért is kapott negatív értékelést a Steamen, mert két hétig nem frissítették a Farthest Frontiert, holott az akkor egy nagyobb frissítésben részesült…)

Styczeń aztán arról beszélt, hogy egyetért, hogy néhány fejlesztő dühös, mert szóló fejlesztőnek tekinti magát, miközben a stáblista hosszú, de rajta nagy nyomás van, hogy növekedjen, ám ez lassan történik. A mozgásdigitalizációs osztálya pedig nem más mint a legjobb barátainak gyerekfotós stúdiója. Ez is mutatja, hogy ő mennyire kicsiben kezdte…

Forrás: PCGamer, Epic Games

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu