Egy Donkey Kong játékon is dolgozott a Vicarious Visions? [VIDEO]

Mivel a Vicarious Visions anno a Nintendo platformjaira is fejlesztett, megvolt a kapcsolat köztük és a japán cég között, de ennél valamelyest modernebb időszakban kell gondolkodni, ami érdekessé teszi a sztorit…

 

Állítólag egy 3D-s Donkey Kong platformer készült a Vicarious Visionsnél. A csapat a 2000-es években rengeteg játékot ültetett a Game Boy Advance-ra, így például a Tony Hawk-játékok, vagy Crash Bandicoot is nekik köszönhetően jutott el a GBA-ra. Most viszont azt hallani, hogy a Vicarious Visions (ami azóta az Activisionbe dőlt, és ma már Blizzard Albany néven fut…) a Nintendo Switchre fejlesztett egy Donkey Kong játékot, ami Freedom kódnéven futott, és az egyik fő mechanizmusa az lett volna, hogy indákon csúszkál a nagy majom.

Erről először a DK Vine, egy Donkey Kong rajongói weboldal számolt be, továbbá egy videó is készült egy ludológus (videojáték-történész), Liam Robertson jóvoltából, ezt ágyaztuk be a bekezdés alá. A DK Vine szerint a projekt akkor kapott zöld utat, amikor a Skylanders SuperChargersben a Nintendo karakterei is felbukkantak. Ez lenyűgözte a nagy N-t, de Robertson nem volt képes megfelelően utánajárni a történetnek. A Nintendo elkezdett a Vicarious Visionsszel dolgozni a projekten, és Donkey Kong alkotója, Miyamoto Shigeru is nyakig benne volt, ugyanis gyakran adott visszajelzést és javaslatokat a mechanikák kapcsán.

Robertson szerint a játék nem nagyon jutott tovább a korai fejlesztési fázisnál, és mindössze hat hónapig dolgozott rajta a Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2-vel nagyot dobó stúdió (akiknek nem volt már lehetőségük a Tony Hawk’s Pro Skater 3 + 4 megvalósítására, ma írtuk, hogy miért). Az Activision inkább elterelte az erőforrásait a szélesebb játékkatalógusról, hogy csak a Call of Duty-ra koncentráljon. (Kissé fárasztó lehet a fejlesztőknek, hogy ezt erőlteti a kiadó…)

A projektet 2016-ban tették el a fiókba, és a stúdió két alapítójának, Karthik és Guha Balának ez volt az utolsó csepp a pohárban. Ők azóta létrehozták a Velan Studiost…

Forrás: VGC, DK Vine

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu