John Goodman azért könyörgött, hogy ne kapjon folytatást az egyik legsikeresebb filmje?!

MOZI HÍREK – Steven Spielberg készítette az 1994-es A Flintstone család (The Flintstones) élőszereplős változatát, ám John Goodman világossá tette, hogy nem akarja megcsinálni a folytatást…

 

 

A Flintstone család (The Flintstones) 1994-ben hatalmas mozisiker lett, köszönhetően a sztárszereplők és a hatalmas produkciós értékek kombinációjának. A film cselekményét illetően azonban nem minden volt ennyire dicséretes. Ezzel a sztár, John Goodman láthatóan tisztában volt, amikor könyörgött Steven Spielberg producernek, hogy ne rángassa vissza több filmre.

A Flintstones-nak sikerült életre kelteni Bedrock rajzfilmvilágát a grandiózus díszletek, a kifogástalan jelmezek és a Jim Henson Creature Shop bábjainak kombinációjával.

Ráadásul a négy főszereplő élő alakítása – Goodman pedig Fred Flintstone tökéletes megtestesítője – segített elfedni a kopottas cselekmény repedéseit. Mindez a filmet 358 millió dolláros kasszasikerhez segítette mindössze 45 millió dolláros költségvetésből! A sztori szerint Fred főnöke (Kyle MacLachlan) korrupt terveinek bábjává vált, miközben a vállalati ranglétrán felfelé haladva elidegenedett barátaitól és családjától.

Habár a The Flintstones végül kapott folytatást, a család fő tagjait alakító sztárok közül senki sem tért vissza. Goodman, Rosie O ‘Donnell, Rick Morranis és Elizabeth Perkins az első rész után mindannyian kiszálltak a franchise-ból.

Úgy tűnik, hogy a Universal Pictures a film sikere alapján valóban trilógiává – és esetleg még tovább – szerette volna bővíteni a franchise-t, de a rendező Levant szerint Goodman nem volt oda az ötletért.

A The Flintstones 30. évfordulóját ünneplő Levant a Total Film Magazine-nak beszélt a további filmekre vonatkozó tervekről, és Goodman könyörgéséről, hogy hagyják ki belőlük. Így nyilatkozott:

„A Flintstones-szal ugyanazt akarták csinálni, amit a Vissza a jövőbe című filmmel, és egymás után forgatni [két folytatást]. [Goodman] találkozott Spielberggel, és azt mondta: ‘Kérlek, ne kelljen több ilyet csinálnom.”

 

John Goodman és A Flintstone család produkciós problémái

 

Levant őszintén beszélt a The Flintstones problémáiról, amelyek közé tartozott az is, hogy egy olyan sztorit kellett felvenni, amely egy korábbi sikertelen filmes próbálkozásból maradt meg. Más rendezők, például Ron Howard és Ivan Reitman is visszautasította a megbízást. A forgatókönyv több írón is átment, mielőtt Levant – aki bevallottan Flintstones-rajongó – végül bevállalta. Ekkor már időszűkében voltak a film elkészítésének. Azt mondta:

„Eléggé meg voltunk szorítva, mert a sikertelen forgatókönyv történetének nagy részét fel kellett használnunk. Ha a nulláról kezdtem volna, nem csináltam volna meg egy olyan történetet, ami lényegében vállalati visszaélésekről szól, de a karaktereket erre a történetre tudtuk felfűzni, és tovább tartott volna, ha a nulláról kezdjük.”

Levant azonban segíthetett megalkotni az animációs sitcom számos kőkorszaki változatának modern használati tárgyakból álló valós életbeli változatát, és nem fogta vissza magát, hogy „rányomja a bélyegét” minden egyes kellékre.

„Gyakorlatilag mindent, amit valaha is tanultál mindenről, és lefordítani a Flinstones fogalmaira, óriási kreatív vállalkozás volt, és erre vagyok a legbüszkébb. A 6000 kellék és ruhatár [tárgy] mindegyikére rányomtam a bélyegemet. Nagyon jók lettünk abban, hogy kitaláljuk, hogyan fordítsuk le a dolgokat csontra, kőre és bőrre.”

Amikor hat évvel később a folytatás elkészítésére került sor, Levant visszatért, hogy a Flintsones 2 – Viva Rock Vegas-t (The Flintstones in Viva Rock Vegas) irányítsa, ahol Mark Addy vezette a stábot Fred szerepében.

Habár még mindig volt néhány lenyűgöző díszletterv, a filmmel egyértelműen elkéstek, és csak épphogy tudta visszahozni az 58 millió dolláros költségvetés összegét.

A Flintstone család várhatóan még visszatérnek a képernyőkre Elizabeth Banks „felnőtt” folytatásos sorozatában, a Bedrockban, amely tavaly erősítette meg a szereplőválogatást. Ha minden igaz, valamikor 2024-ben debütálna a Foxon.

Forrás: Total Film Magazine

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu