Rövid időn belül nem jön az összehajtható iPhone?

TECH HÍREK – Az Apple nem nagyon sieti el a Samsung Galaxy Fold riválisának fejlesztését, így a cupertinói vállalat összecsukható termékére még várnunk kell legalább két évet (ha nem többet).

 

Helyette egy összecsukható hibriddel tervez az Apple, ami 2025 vége felé bukkanhat fel. Ez egy MacBook és egy iPad keveréke lehet 20,3″-os (51,5 centis) kijelzővel. Erről Jeff Pu, egy elemző írt, és ezt fedezte fel a 9to5Mac. A projektről már nem először hallani, mert egy másik elemző, Ming-Chi Kuo számolt be róla, de ő egy későbbi időpontot említett (2027-et), illetve ő egy összehajtható iPhone-ról nem tett említést.

Az Apple legnagyobb pénztermelőjének új formátuma Pu szerint 2026-ban jut el a közönséghez. Ennek a telefonnak két kijelzőmérete lesz: vagy 7,9″ (20 centis) vagy 8,3″ (~21,1 centis). Több prototípust is létrehozott a cég, de aggódik az élettartamuk miatt, illetve a tervezéssel kapcsolatban is vannak félelmek: az Apple számára zavaró lenne, ha a többi, hasonló formátumú, az utóbbi néhány évben megjelent telefonon felbukkanó látható ráncok itt is megjelennének.

Az ár ebben az esetben is meghatározó faktor. Ha túl sokat kérnek el az összehajtható iPhone-ért, azzal elijesztené az Apple a vásárlókat, és inkább a mostani formátumú termékek után nyúlnának. Ezért is tervezheti azt az amerikai cég, hogy egy összehajtható hybrid modellt ad ki először, mert egy kisebb készülékben nagyobb lenne a bukás lehetősége, és mivel az iPhone-t veszik, mint a cukrot, a több hibás termék rontaná a reputációt és az anyagi eredményeiket, és több cserekészüléket kellene biztosítaniuk.

A Samsung, az Apple telefonos riválisa már 2019-ben kiadta az első összehajtható mobiltelefonját, és ha ezt az öt évet eddig kibírta az Apple hasonó termék nélkül, talán csak akkor adja be a derekát a cég, ha a minőség is megüti a magas mércét, és így „méltán” kapná a kellően magas árcímkét is.

Forrás: WCCFTech, 9to5mac

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu