Project Dagger: a People Can Fly törölte egyik játékát!

A kiadóváltás után nem sok esélye maradt a lengyel stúdiónak arra, hogy a kooperatív akció-RPG eljuthasson a közönséghez, és most már biztos, hogy ennek az esélye valóban nulla százalék.

 

Több éven keresztül fejlesztés alatt állt a Project Dagger, ami kódnév volt csak, és ez egy co-op, közelharcra építő akció-RPG-t takart. A lengyel stúdió weboldala szerint AAA játék lett volna, amin a New Yorkban található stúdiójuk dolgozott, és egy ponton legalább ötven fejlesztő foglalkozott a projekttel. Az eredeti IP 2025-re, 2026-ra lett datálva, és egy új franchise első epizódja lett volna.

Csakhogy a Twitteren MauroNL arról számolt be, hogy a lengyel cég a hónap során értesítette a befektetőit arról, hogy április ötödikén leállították a Project Dagger fejlesztését. Azért döntöttek a projekt törlése mellett, mert átgondolták a játék koncepciójának méretét és kereskedelmi potenciálját. A törlés miatt a People Can Fly 2023-as pénzügyi eredményeit 16,9 millió dollárral rontja, és a konszolidált pénzügyi eredmény is egy 19,75 millió dolláros mínuszt kap emiatt. Pedig eredetileg a Take-Two leányvállalata, a Private Division publikálta volna a játékot, ám 2022-ben a Take-Two ejtette a Project Daggert.

A People Can Fly ezek után saját maga adta volna ki a játékot. A stúdiót a Painkiller, a Bulletstorm, a Gears of War: Judgment, illetve az Outriders kapcsán ismerhetjük. A cég nemrég kényszerült leépítésekre is, ugyanis januárban állítólag harminc embert kellett elbocsátaniuk, és ők egy be nem jelentett Square Enix-projekten dolgoztak.

Kérdés, hogy a People Can Fly ezek után mennyire jut csődközeli állapotba. Az Outriders kapcsán hallottuk már tőlük, hogy jogdíjuk ebből a játékból nem nagyon született, és a Square Enix számára fejlesztett ismeretlen projekt is keresztbe tehetett a lengyel csapat terveinek. Nem tűnik akkorának a csapat, hogy képes legyen a saját játékainak kiadására (azért mégsem egy Quantic Dreamről van szó), és ezt bizonyítja a Project Dagger törlése is.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu