Electronic Arts: idén valószínűleg nem a Battlefield lesz a húzócím

Az Electronic Arts közzétette negyedéves üzleti jelentését, és természetesen remek eredményeket ért el az Andrew Wilson vezette cég, ami az április elsejével elkezdődött üzleti évben nem a Battlefield következő részére támaszkodik.

 

7,43 milliárd dollár forgalmat generált az Electronic Arts, ami az ezt megelőző üzleti évhez képest 1%-kal több. AZ EA Sports FC 24 és a Madden NFL 24 is rekordot döntött a termelt pénzzel (köszönhetően a szerencsejátéknak, avagy az Ultimate Teamnek). Az utóbbi a 2000-es évek eleje óta a legtöbb példányban kelt el, holott szinte nulla fejlődés történt a marketinges dumájuk ellenére. Biztos sokan bedőltek a PR-nak.

Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója szerint a Battlefield következő része a franchise történetének legnagyobb csapatával készül (itt is sok másik stúdiót ráállítanak kényszerből, ahogy az Activision Blizzardnál a Call of Duty esetében hallottuk), és már-már a nyelvét nyaldosta izgalmában, mert „egy újabb hihetetlen live service”, azaz élő szolgáltatású modellű játék lesz. Csakhogy nemrég szűnt meg a Ridgeline Games, ami az új Battlefield sztorimódján dolgozott, és ezt a feladatot az EA Motive vette át, így ők a DICE, a Criterion és a Ripple Effect Studios mellett szintén ezzel az IP-vel foglalkoznak.

Az új Battlefield valamilyen formában már játszható, de valószínűleg ebben az üzleti évben nem jelenik meg, így feltehetőleg 2025 őszén fog csak megérkezni. Helyette több sportjáték, egy EA Originals cím (2025 első negyedévében), illetve „egy birtokolt IP” fog megjelenni. Erről nem mondtak több részletet, de több bennfentes, így Jeff Grubb is azt mondja, hogy ez a Dragon Age: Dreadwolf lesz, amiről pletyka formájában már hallottuk, hogy 2024-ben jut el a játékosokhoz.

Kíváncsiak leszünk, hogy mi lesz az EA Originals cím. Tehát egy kisebb, indie projekt lesz az, ami valamikor a jövő év elején fog megjelenni. Csak nem Josef Fares, a Hazelight zsenijének a következő játéka lesz? Az It Takes Two-val hatalmas eredményeket könyvelhetett el…

Forrás: WCCFTech, Electronic Arts,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu