Xbox Game Pass, PlayStation Plus: továbbra is lassú a terjeszkedés

A Microsoft és a Sony előfizetéses szolgáltatása (ahogy a többi, hasonló modellt használó rendszer) 2023-ban nem tudott kimagaslóan nagyobb terjeszkedést felmutatni, holott a redmondiak továbbra is úgy képzelik, hogy ebben nagy potenciál rejlik.

 

2022-ben az Xbox Game Pass nem tudta teljesíteni a kitűzött növekvési célokat, és azóta például az Xbox-vezér Phil Spencer is azt mondta, hogy a Microsoft videojátékos üzletágában talán 10-15% lesz a plafon a Game Pass számára. 2022-ben 25 millió előfizetőjük volt, nemrég pedig már 34-nél tartott a Microsoft, de ebbe beleszámították az Xbox Live Gold-tagokat is (ezt a szolgáltatást átkereszteétlk Xbox Game Pass Core-ra), így a hagyományos, játékkatalógust biztosító szolgáltatást használók száma vagy stagnált, vagy akár csökkent is.

A Sony esetében pedig csak nagy csendet hallani a PlayStation Plus-előfizetők számáról. A cég egyszerűen a szőnyeg alá söpri a negatív eredményeket (amit az is tanúsít, hogy a PlayStation VR2 eladási adatairól csak találgatni tudunk). Emiatt nem csoda, hogy Mat Piscatella, a Circana (korábban NPD Group) elemzője egy döbbenetes eredményt közölt a Twitteren: 2023 áprilisához képest idén áprilisban mindössze EGY százalékkal több pénzt költöttek Észak-Amerikában az előfizetéses szolgáltatásokra (és tavaly ez a növekedés 2%-os volt…). Szóval az előfizetések iránt az érdeklődés nem növekszik nagyobb mértékben…

 

 

Szóval a pénzforgalom nem növekedett jelentősen, ami azért is megkongathatja a vészharangokat, mert a Game Pass és a PlayStation Plus is nagyobb áremeléseket hajtott végre. Szóval ha többet kérnek a szolgáltatásért, akkor feltehetőleg KEVESEBBEN hozzák össze a nem sokkal nagyobb összeget! Pedig egyre több kiadónak is van ilyen szolgáltatása (például az Electronic Artstól az EA Play, de ez benne van az Xbox Game Pass drágább, Ultimate változatában), de úgy tűnik, hogy az embereknek nem feneketlen a pénztárcája.

Szóval lassan eljutottak a falhoz, és valami változni fog: talán elkezdünk látni egyre több játékot lelépni a rendszerről mint fellépni rá.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu