Az OLED iPad Pro-val is diszkriminatív húzással lépett elő az Apple

TECH HÍREK – A cupertinói vállalat az iPad Pro esetében is érdekes konfigurációval bír, és ezzel is szeretné az Apple, hogy a drágább modelleket válassza a közönség, de azért ezt nem így kellene elérni náluk.

 

Az iPad Air remek újításokkal és egy új, 12,9″-es (32,76 centis) variánssal is erősít, míg az iPad Pro egy kifejezetten vékony dizájnnal és erős komponensekkel bír. Ezekről az Apple Let Loose nevű, felettébb rövid rendezvényén hallottunk. Az új, OLED kijelzőt használó iPad Pro M4-es chippel felvértezve jó választás lehet a művészeknek és a digitális tartalomgyártóknak. Az új Magic Keyboard és az Apple Pencil Pro még a mesterséges intelligenciát használó funkciók után is hasznos termékké teheti a készüléket… ha annak nagyobb tárhelyű változatai közül választunk.

Az OLED iPad Pro 8 GB RAM-mal rendelkezik. De nem minden esetben! Ha az 1TB-os vagy a 2TB-os tárhelyű változatot, azaz a két drágább modellt választjuk, akkor nem 8 giga memória lesz a tabletben, hanem 16! Tehát dupla annyi RAM lesz a gépben, ami a multitasking és a grafikailag intenzívebb feladatok során fog nagyon is kapóra jönni. Feltehetőleg a mesterséges intelligencia miatt kezdett errefelé nyitni az Apple, de azt még nem látni, hogy a több memória mennyivel jobb teljesítményt hozhat el. Az 1TB-s, 2TB-s modellekben amúgy a processzor 10 magos lesz, míg az olcsóbb változatokban 9 mag van. Itt is diszkriminatív az Apple…?

Úgyhogy itt is azt látni, hogy a drágább modellben nem csak a tárhely a nagyobb, hanem a specifikáció is jobb (a plusz 8 GB RAM sokat számít), de már csak az a kérdés, hogy mikor jut el oda az Apple, hogy a laptopokban is végre standarddá tegye a 16 GB memóriát, ugyanis eddig csak azt hallani, hogy a nyolc giga elegendő.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu