F1 24: hogyan módosult grafikailag a Codemasters játéka? [VIDEO]

Az Electronic Arts alá tartozó csapat belenyúlt a pilótákba és a pályákba is, ha azok kinézetéről van szó, de a pályákon körözve alaposan tapasztalni fogjuk, hogy miképp változtak az F1 23-hoz képest.

 

Silverstone esetében már hallottuk, hogy azt jelentősen feltuningolta a brit cég, hogy a pályán és annak környékén is teljesen hiteles és pontos legyen minden, és a pilóták minden bukkanót, rázókövet érezhessenek. A pályán szintkülönbség is van, nem is kevés (37 láb, azaz 11,23 méter), és ezt sem hagyják ki az F1 24-ből. Spa-Francorchamps is arcfelvarráson esett át. Az Eau Rouge és a Raidillon újra lett aszfaltozva és a pálya szélén a kifutó terület is frissítve lett; a 11-es, névtelen kanyar, továbbá a buszmegálló sikánja is újra lett aszfaltozva. A Bruxelles kanyarnál érdemes lesz vigyázni, ugyanis a pályán kívül már nem aszfalt van, hanem egy sóderágy!

A karriermódban a hétvége eseményei (pl. szabadedzés és időmérő) között jelenetek vannak, és a valódi közvetítésből párszáz hangfájlt átemeltek, így ha egy valódi F1-es pilótát irányítunk, kontextusfüggően halljuk majd, ahogy mondanak valamit (pl. egy futam befejezésekor, vagy egy ütközés után). A megvilágítás, az árnyékok és a tükröződés is jelentősen javul a jelenetek és a versenyek során a sugárkövetéses DDGI (Dynamic Diffuse Global Illumination) miatt. A teljes hajrenderelés és a pilóták kinézete az EGO Engine szem- és bőrshaderei jóvoltából javultak. Az F2-es kocsik a megjelenéskor csak a 2023-asok lesznek (itt is…?), a 2024-esek pedig egy ingyenes frissítéssel később jönnek.

Több ikonikus pilóta is lesz Pastor Maldonadótól Jamie Chadwickig, de kettőt a drágább, Champions Edition változatba zártak, így Juan Pablo Montoya, továbbá az 1976-os világbajnok James Hunt is csak így érhető el például a My Team módban (ahol az F1-szimulátor bajnokokat, így Lucas Blakeley-t, Jarno Opmeert, illetve David Tonizzát is felbérelhetjük a csapatunkba). Az F1 23 World módja kiterjedt a Fanzone módban: a korai F1 World események teljesítése után kedvenc csapatunkat és pilótánkat kiválaszthatjuk, és a Fanzone-tagok egymással küzdenek a rajongói pontokért (Fan Points) az F1 World módjait játszva, így közösséget kovácsolva. Egyedi kihívások lesznek, így jutalmat is lehet szerezni a valódi F1-szezon eredményeit eltalálva. A Fanzone-bajnokságok kiegyensúlyozott pontrendszerrel rendelkeznek, így a kevésbé népszerű csapatoknak is esélye van nyerni.

Az F1 24 május 31-én (a Champions Edition pedig 28-án) jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Denuvóval, amit soha nem fognak kivenni belőle), PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu