Teljes kudarc a Suicide Squad: Kill the Justice League – vajon talpra áll még valaha?!

A Suicide Squad: Kill the Justice League alig három hónap alatt a játékosok 99%-át elvesztette, és most érte el az eddigi mélypontját a Steamen…

 

 

Egy olyan live service-játéknak készült, amely tíz évig is élhet. Ám sajnos a Suicide Squad: Kill the Justice League története úgy tűnik, hogy nem egészen három hónappal a megjelenése után véget ér. A játék mélypontra jutott, ha a Steam nyomkövetői alapján meg lehet állapítani. Az elmúlt néhány órában ugyanis minden idők legalacsonyabb egyidejű felhasználószámát érte el. Április 25-én, csütörtökön délután mindössze 92-en játszottak a játékkal.

Ehhez még hozzá kell számolni a konzolos játékosokat, de az biztosnak tűnik, hogy ez a szám még mindig nem az, amit egy több millió dolláros költségvetésű játéktól elvárnánk.

 

A Suicide Squad: Kill the Justice League állapota „kritikus”

 

Az teljesen normális, hogy a játékok a megjelenésük után az idő előrehaladtával veszítenek felhasználókat. A „szolgáltatásként” (live service) történő értékesítés fő célja ennek a jelenségnek az elkerülése. Az ilyen címek arra építenek, hogy a felhasználókat hónapokig vagy évekig lekötik. Így továbbra is naponta játszanak, és néhány havonta interakcióba lépnek a monetizációs rendszerekkel. Drámai lenne, ha egy szolgáltatásként kínált játék egy év alatt elveszítené felhasználóinak 99%-át.

Azonban a Suicide Squad: Kill the Justice League élettartama még egy negyedévet sem ért meg. Ez idő alatt ráadásul már volt egy első nagyobb frissítés, amely a cím iránti érdeklődés „újraélesztését” célozta. Ebben az értelemben úgy tűnik, nincsenek trükkök a tarsolyukban. A KtJL által regisztrált számok sokkal rosszabbak, mint a Marvel’s Avengersé.

Sőt, ahogy arra a Windows Central nevű médium is rámutatott, amely a SteamDB adatainak köszönhetően vette észre a Rocksteady játékának ezt a történelmi mélypontját, az elmúlt napokban volt olyan időszak, amikor a már említett Marvel’s Avengers (amely 2023. szeptember 30. óta nem támogatott) több egyidejű játékost tudhatott magáénak.

A helyzet drámai, és úgy tűnik, nincs visszaút. Ennek ellenére a fejlesztők még mindig arról beszélnek, hogy a jövőben új tartalmakkal bővítik a játékot.

Habár sok rajongó már akkor is ráncolta a homlokát, amikor meghallotta, hogy a Rocksteady egy game as a service-en fog dolgozni, ilyen mértékű kudarcra nehéz volt számítani. A csalódás ráadásul egy nehezen emészthető gondolattal jár együtt: az elszalasztott lehetőséggel. A Suicide Squad megjelenése miatt nem kaptuk meg a megérdemelt IP-játékot, és nem kaptunk egy olyan Rocksteady-címet sem, amire már régóta vártunk.

Forrás: Windows Central, SteamDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu