Baldur’s Gate 3: iPad Pro (és talán iPhone) port is készül?

A Larian Studios kiváló játéka is állítólag az Apple játékokra kihegyezett stratégiájának a része lesz, így talán ebből is számíthatunk egy iPad/iOS verzióra.

 

Az Apple tavaly bejelentette, hogy több AAA játékuk fel fog bukkanni az iPhone 15 Pro-n, az iPhone 15 Pro Maxon, illetve néhány iPad modellen is. Eddig a cupertinói vállalat tartotta is a szavát, mert a Resident Evil: Village, a Resident Evil 4 Remake, továbbá a Death Stranding is felbukkant az Apple App Store-on, ráadásul a vártnál jobb teljesítménnyel, és mindezt úgy, hogy a vizualitás nem látta kárát. De ez nem csak egyszeri eset volt: most olyan pletykákat hallani, hogy a Baldur’s Gate 3 is célba vette az Apple készülékeit.

A Twitteren Dame Tech azt írta, hogy a Baldur’s Gate 3 (ami nem véletlenül zsákolt be minden díjat az utóbbi fél évben, és még mindig tízezres nagyságrendben rendelkezik egyidejű játékossal a Steamen) 2025 elején felbukkanhat az iPad Pro-n, esetleg iOS-en (itt az iPhone 15 Pro és Pro Max modellek mellett az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max is megemlítendő, hiszen ősszel jönnek az új modellek). Mivel több AAA játék is át lett portolva PC-re, már azon gondolkodik Dame Tech, hogy az Apple App Store képes lesz-e a Google Play Store-tól átvenni az első helyet a mobilos piacon a játékok tekintetében.

 

 

Ezzel a porttal (már ha tényleg fejlesztik) több játékost vonzhat be, és az iPad és az iPhone értékesítései növekedhetnek. Még az A17 Pro chipen is kifinomult élményre számíthatunk a Baldur’s Gate 3-mal, ami PC-n is viszonylag jól fut még a gyengébb videókártyákon is (konfigurációja válogatja). Az Apple MetalFX felskálázó technológiája pedig a frame rate-et jelentősen javíthatja.

Mindez még nem hivatalos, így valószínűleg a WWDC-ig be sem fogja jelenteni az Apple, hogy készül a Baldur’s Gate 3 portja.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu