Nem lesz teljesen multiplatform a Microsoft?

Egy bennfentes szerint nem fog a Microsoft minden játéka elérhetővé válni a többi platformon is.

 

A Sony esetében ezt már megszoktuk: náluk több mint két évtized kellett ahhoz, hogy a PlayStation platformok után a belső fejlesztésű, first-party játékaik PC-re is megjelenjenek. Csak egyetlen IP-jük multiplatform, az amerikai baseball-ligát (MLB) feldolgozó évenként jelentkező sportjátékuk, az MLB: The Show, ami az Xbox Game Passon is ott lesz (erről írtunk a minap). A Microsoft is talán elkezd a többi irányba (=PlayStation 5, Nintendo Switch) nyitni…

„Szeretném hangsúlyozni, hogy bár hallottam hasonlót, ezt még mindig pletykaként kell kezelni. Ahogy fentebb említettem, nem akartam erről beszámolni, amíg a megjelenési időszak nem véglegesül, vagyis a tervek továbbra is nyitottak a változásra. A Microsoft válogatott játékokat tesz multiplatformmá. Ebben biztos vagyok. Az emberek vad feltételezésekkel élnek, hogy MINDEGYIK játékuk multiplatformmá válik, de ez nem így van. A Microsoft nem fog kiszállni a hardveriparból sem. A multiplatform stratégia egy enyhe váltás a stratégiájukban, amelyben néhány cím multiplatform lesz. A Microsoft a kiemelt játékokat exkluzívan fogja tartani,” írta a Twitteren Nate The Hate.

Ha tényleg így áll hozzá a Microsoft, és nem hozza el például a Starfieldet vagy az Indiana Jones and the Great Circle-t a PlayStation 5-re (mert a Nintendo Switch esetében kompromisszumokat kell kötni; talán a Switch utódja szóba jöhet!), akkor nem biztos, hogy ennek bármi értelme lesz-e. Nem tűnik ötletesnek az, hogy mondjuk a Sea of Thieves vagy a Hi-Fi Rush csak évekkel később bukkanna fel a rivális platformokon.

Phil Spencer, az Xbox-vezér már megerősítette, hogy valamilyen üzleti fejleményekkel kapcsolatos rendezvény lesz a jövő héten. A pletykákat nem utasította el, így lehet, hogy valóban arról fog beszélni a Microsoft, hogy néhány játékuk valóban maga mögött hagyja az Xbox Series és PC-exkluzivitást. Főleg a ritmusjátéknak nevezhető Hi-Fi Rush lenne kiváló a Switchen…

Forrás: WCCFTech, Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)