Kánon-e a Resident Evil: Darkside Chronicles? A Capcom válaszolt! [VIDEO]

A japán kiadó beszélt arról, hogy a Nintendo Wii-re megjelent játék eseményei valóban a franchise idővonalába tartoznak-e, vagy csak egy puszta fikcióról van szó, ami csak a játék része, és nincs hatással semmi másra…

 

Az 1996-os kezdetek óta nem kevés Resident Evil jelent meg. Fő részek, spinoffok (Gun Survivor…), többjátékos projektek, lehetne őket hosszasan sorolni, megemlítve a célplatformokat és a megjelenési évüket. Van itt két rail shooter (azaz a játékban a karakterünk magától mozog, de célozni és lövöldözni nekünk kell), a Resident Evil: The Umbrella Chronicles, továbbá a Resident Evil: The Darkside Chronicles. Mindkettő újrameséli a Resident Evil korábbi eseményeit, és emiatt vita volt erről, hogy kánon-e a két játék, azaz hivatalosan is a franchise történetébe tartoznak-e avagy sem.

A Resident Evil 4 Remake-ben utalás volt az Operation Javierrel, a The Darkside Chronicles-ben történt katonai hadműveletre. Emiatt az IGN meginterjúvolta Hirabayashi Yoshiakit, a Resident Evil 4 Remake producerét. Erre azt válaszolta, hogy az Operation Javier megtörtént, így valóban része a Resident Evil fő történetének, de hogy mi volt az a küldetés, az nem teljesen ugyanaz, ahogy a Resident Evil: The Darkside Chronicles során ábrázolták azt. Tehát a válasz: igen, viszont az, hogy miképp és mi is történt a küldetés során, az eltérő lehet, és ebből következik, hogy a Resident Evil: The Darkside Chronicles hivatalosan is a franchise fő történetszálához kapcsolódik, csak az ott bemutatott események eltérhetnek a többi játékban megemlített eseményektől.

A Resident Evil sosem konzisztens azzal kapcsolatban, hogy a karaktereket miképp ábrázolják. Ennek kiváló példája Chris Redfield, aki az utóbbi évtizedben jelentősen megváltozott kinézetet kapott (még a Resident Evil 7: Biohazard és annak folytatása, a Resident Evil: Village között is megfigyelhető a változás). Ebből pedig joggal gondolhatjuk, hogy a Capcom is kissé lazán kezeli az eseményeket, mert vannak változások bőven.

Forrás: GameRant, IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu