Miért jött létre a Persona 3 Reload? A producer elárulta!

Az eredeti JRPG 2006-ban jelent meg, úgyhogy azóta már két konzolgeneráció is eltelt, de nem emiatt döntött úgy a SEGA alá tartozó Atlus, hogy újraalkotja a Persona első mainstreammé váló részét (ugyanis az első két rész PS1-en stílusilag is más volt, ráadásul azok belső nézetesek voltak).

 

Niitsuma Ryota, a Persona 3 Reload producere nemrég beszélt a február másodikán megjelent remake-ről, ami a Persona 5-höz közelebb hozta a játékot, miközben tartalmilag is bővült a korábbi újrakiadásokból. A remasterek és az újrakiadások gyakoriak, de a remake-ek esetében ezt már nem mondhatjuk el, és a franchise rajongói sokszor igényelték ezeket az Atlustól. Pláne azok után történt ez, amikor a Persona 3 Portable modern platformokon újrakiadást kapott, befolyásolva a Persona 3 Reload tervezését is.

Niitsuma a Game Informernek adott interjúban arról beszélt, hogy a Persona fejlesztőinek sok motiváció volt a rajongók Persona 3 remake-jének követelése. Miután a Persona 5 Royal elkészült, a fejlesztők készen álltak a követkerő projektre, de nem tudták, mihez kezdjenek. A megfelelő pillanatnak tűnt, hogy a Persona 3 felújításához ott hozzálássanak, és úgy mondta, hogy a csillagok állása abban az időpontban megfelelő volt.

A producer arról is beszélt, hogy 1:1 megközelítést használtak az eredeti játék újraalkotása során, de néhány ügyes változás történt a modernizáció érdekében. A legtöbb változást azok a fejlesztők hozták fel, akik az eredeti Persona 3-mal játszottak. Elmondták, hogy szerintük mi hiányzott, és mi zavarta őket az eredeti játék során. Így jutottak el a fáradtságrendszer eltávolításához, továbbá a játszható karakterek képességeit is áttervezték.

A pletykák szerint az Atlus további újrakiadásokon dolgozik. Midori, egy Atlus/SEGA-bennfentes szerint a Persona 4 Remake is tervben van, és a korábbi Persona játékok remasterelése sincsen kizárva. A remasterelés is gyakori követelés a franchise rajongóitól, és értelemszerűen a fejlesztő azt csinálja, amire igény van. Majd meglátjuk…

Forrás: GameRant, Game Informer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)