A Ghost of Tsushima 2-ben is helye lehetne a Rise of the Ronin közlekedési rendszerének!

A Ghost of Tsushima folytatása (amelyről nemrég írtuk, hogy például Ghost of Japan neve is lehet a történet miatt) számára nem lenne bűn átvenni egy funkciót a Team Ninja PlayStation 5-re készülő játékából.

 

A Sucker Punch játékának még be nem jelentett (de minden bizonnyal készülő!) folytatása merőben eltér a Team Ninjáétól, de mindkettő Japánban játszódik, igaz, eltérő korszakokban. A Ghost of Tsushima jó volt, de nem tökéletes: nyílt világú dizájnja miatt túlzottan hasonlított a Ubisoft Assassin’s Creedjéhez és a Guerrilla Games Horizonjaihoz. A fejlettebb, finomhangolt nyílt világú felfedezés célszerű lenne a Ghost of Tsushima folytatásában, és ehhez egy jobb mozgást biztosító rendszer is kellene.

A State of Playen látott Rise of the Ronin-bemutatóban a csáklyakötél alapjában véve is korrekt, de ezt kombinálhatjuk egy siklóernyővel is, így hosszabb távolságot is megtehetünk a levegőben bárminemű lendületvesztés nélkül. Ezt át lehetne emelni a Ghost of Tsushima folytatásába, ugyanis az első részben hosszabb távon valóban fárasztó tud lenni, ha folyton lóháton vagy gyalog megyünk A pontból B-be.

A Ghost of Tsushima kb. 600 évvel a Rise of the Ronin eseményei előtt játszódik, és emiatt a technológiában érzékelhető különbségek a siklóernyőre is vonatkoznak. Ezt a Sucker Punchnak még meg kell fontolnia, és ki kell zárni a természetfeletti mozgást és repülést. Ha a stúdió megtalálja az időben hiteles megoldást erre, a közlekedés jelentősen felgyorsulhat, ami a hangulatnak is jót tenne. A csáklyaköteles mechanizmus az első részből egy képességalapú mozgási rendszerré fejlődne, és ez a tipikus nyílt világi feladatokkal remek szinergiát teremthetne.

A Ghost of Tsushima folytatásában máshogy is pozitív lenne a siklóernyő. A harcokban és a lopakodás során is alkalmazni lehetne. A szorosabb helyzetekből így gyorsan el lehet iszolni, fel lehet mérni a területet az óvatosabb megközelítés érdekében, és az amúgy is remek harc még jobbá válhatna…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu