Apple Vision Pro: hosszú idő kell neki, mire mainstream termékké válhat?

TECH HÍREK – És ha valóban tömegtermékké változik az Apple AR-headsete, nem kizárt, hogy ennek a cég egyik terméke láthatja kárát.

 

Mark Gurman, a Bloomberg szerkesztője a Power On hírlevelében arról ír, hogy az Apple csapata, ami a Vision Pro-n dolgozott, sok munkát kell még, hogy elvégezzen, mire mainstream termékké válhat a headset. Most azért nem nevezhető annak, mert eléggé drága a készülék (még amerikai viszonylatban is rengeteg a 3500 dollár), továbbá hozzá kell tenni, hogy az Apple első generációs termékei mindig valamilyen téren hiányosak szoktak lenni, de ez természetes, ahogy az is, hogy az újabb modellekkel fejlődést tapasztalhatunk. Ezt az utat járta be az iPhone és az Apple Watch is.

Nem tudni, hogy az Apple milyen funkciókkal bővítene, illetve mit módosítana a Vision Pro későbbi modeljein ennek érdekében. Például lehetne a készülék súlyát csökkenteni, továbbá az akkumulátor élettartamát növelni (ugyanis viszonylag gyorsan lemerül), hogy annyi ideig lehessen mondjuk használni töltés nélkül mint egy MacBookot. Ezek a változások a pletykált, 2025-ben érkező olcsóbb modellben is már felbukkanhatnak.

Gurman szerint ha tömegtermékké fejlődik az Apple Vision Pro (amihez akár NÉGY generáció is kellhet!), akkor az „kannibalizálhatja” az iPadek értékesítését! „Sokat beszéltek arról, hogy a headset lehet a Mac jövője, vagy az iPhone-t leválthatja. Szerintem egyik sem igaz. Miután körülbelül egy hétig használtam a 3499 dolláros készüléket, úgy vélem, hogy a Vision Pro inkább az iPad kannibalizálására alkalmas. Megvan benne a potenciál, hogy sokkal jobb élményt nyújtson azokhoz a fő feladatokhoz, amelyekre az Apple tabletjét tervezték. De ne értsetek félre, még nagyon korai a dolog. Az én tesztjeim során a Vision Pro kiválóan teljesített videostreamelésben, könnyű munkafeladatok elvégzésében, valamint e-mailek és egyéb üzenetek küldésében.

Fotók megtekintésére és külső Mac-monitorként való használatra is kiválóan alkalmas. Ezáltal a számítógép alternatívájává válik, ha a kanapén, az ágyban vagy a repülőn ülsz – ugyanazokon a helyeken, ahol az iPadet is használhatod. A mai Vision Pro azonban inkább a jövő előképe, mint maga a jövő. Túl nehéz és nehézkes, az akkumulátor élettartama túl rövid, és nincs elég dedikált alkalmazás. Minden erőssége ellenére a visionOS operációs rendszer több hibával küzd, mint amit egy Apple-terméktől, még az első generációs terméktől is általában elvárnánk,” írta Gurman.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu