Red Dead Redemption 3: egy régi történetmesélési szokással kellene szakítania!

Ha a Rockstar esetleg úgy döntene, hogy a Grand Theft Auto VI után a Red Dead Redemptionhöz visszatér, egy régi hagyományt hagyhat maga mögött a stúdió.

 

Már több mint öt éve, hogy megjelent a Red Dead Redemption 2, ami eléggé magasra tette a lécet a narratívával, a karakterekkel és a részletességével. Viszont talán van még potenciál az IP-ben arra, hogy egy trilógia alakuljon ki belőle. Ezzel a vadnyugat immerzív világának története végére egy pontot lehetne tenni, de egy nagyobb változást nem hagyhat ki a Rockstar: le kellene állítani a narratívát összehangoló epilógusok alkalmazását!

A franchise így köti össze a játékok közötti sztorikat, és eközben a fő sztori eseményei után lehetőségünk van a világ felfedezésére. A Red Dead Redemption 2 eléggé összetett epilógust kínált a játékosoknak, így sok idejük volt a fő sztori nagyobb témáit feldolgozni, miközben John Marson bőrébe bújhattak. Neki ekkor csak annyi volt a célja, hogy értelmes, legális élete legyen, és végre családot tudjon alapítani. Az epilógus persze felvezeti a 2010-ben PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra megjelent Red Dead Redemption eseményeit. Ott Johnnak a múltbéli törvényen kívüli bajtársait le kellett kényszerből vadásznia, hogy a családját megvédhesse…

Emlékezzünk vissza arra, hogy mi volt a Red Dead Redemption epilógusában. John és Abigail Marston meghaltak, és így fiuk, Jack gyász és kilátástalanság közepette találta magát. Végül a magára maradt gyermek úgy döntött, hogy apja nyomdokaiba lép, hogy bosszút állhasson szülei gyilkosain. Emiatt gondolhatják úgy a rajongók, hogy a Red Dead Redemption 3 főszereplője Jack Marston lehet. Ő az egyetlen karakter, aki az első két részben is markánsan szerepelt, de van még egy el nem mondott története. Ez a narratíva elviheti a vadnyugati témáktól az IP-t, de lehetne olyasmit is csinálni, hogy Jacket az I. világháború eseményei során látjuk, vagy az utána érkező szervezett bűnözői korszak az 1920-as években szintén izgalmas koncepció lehetne.

Mindez a Rockstaron múlik.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu