Nem akármelyik régi játék veri kenterbe az új Suicide Squad-ot – megdöbbentő adatok!

A kilenc éves Batman: Arkham Knightnak jelenleg több játékosa van, mint a Suicide Squad: Kill The Justice League-nek, de az okok szokás szerint összetettek.

 

 

A Kill The Justice League a deluxe kiadás tulajdonosainak kezdeti 3 napos korai hozzáférési időszakát követően már a második hivatalos megjelenési heténél tart. A cím nem hozta meg a Rocksteady által valószínűleg remélt sikert, nem robbant be úgy, ahogy azt egyesek várták. A Suicide Squad: Kill The Justice League indítása és a korai viták és beszélgetések ellenére a játékban van potenciál. Például az érdekes játékmenet-huroknak köszönhetően, amely új évszakokkal és tartalommal bővíthető. Ám még mindig nehézkes a kezdés. Konkrétan, a KTJL egyidejű játékosainak száma a Steamen az induláskor meglehetősen alacsony volt, és jelenleg egy régebbi Rocksteady Batman-játék veri.

A Batman: Arkham Knightnak több játékosa van, mint a Suicide Squadnak: Kill The Justice League, mivel úgy tűnik, a rajongók több okból is visszatértek ehhez a 9 éves játékhoz.

Az Arkham Knight monumentális belépő volt a Rocksteady sorozatába. Látszólag lezárta Batman történetének egy nagy fejezetét azzal, hogy a Madárijesztő elleni kemény csata után Gotham népe halottnak vélte őt. Legyen az a nosztalgia miatt, vagy mert a KTJL nem indult túl jól, az a tény, hogy a rajongók egy régebbi játékhoz nyúlnak vissza, sokat elmond.

 

 

A Rocksteady Studios társalapítói, Sefton Hill és Jamie Walker elhagyják a stúdiót a Suicide Squad: Kill the Justice League 2023-as megjelenése előtt.

 

 

Miért ennyire alacsonyak a Suicide Squad: Kill the Justice League számai?

 

A Suicide Squad: Kill the Justice League jelenleg „Very Positive” általános értékeléssel rendelkezik a Steamen. Tehát a játéknak egyértelműen megvannak a rajongói. A probléma az, hogy nem játszanak vele elegen: a Steambase.io szerint jelenleg 4087 játékos van a játékban. Míg a Rocksteady 9 éves Batman: Arkham Knightja esetében 4391 játékos van a játékban.

Lehetséges, hogy ezek a számok tévesek, de ettől függetlenül egyértelmű, hogy a Suicide Squad: Kill the Justice League komoly gondot okoz, hogy az emberek valóban megvásárolják és játsszák a játékot.

Több oka is van annak, hogy a KTJL Steam játékosainak száma ilyen alacsony lehet. Az első az, hogy a játékot úgy hirdették, mint ami inkább kontroller-barát, és így jobban illik a konzolos játékhoz. A másik ok az lehet, hogy a Suicide Squad: Kill The Justice League már a megjelenése előtt is sok rossz sajtót kapott. A helyzet csak romlott, ahogy kiderült, hogy live-service elemeket és dedikált, a megjelenés utáni tartalmat is tartalmaz, ami négy külön szezonnal érkezik – új karakterekkel, beállításokkal és fegyverekkel.

A Suicide Squad: Kill The Justice League egy ambiciózus játék, és mind a megjelenés előtt, mind a megjelenéskor voltak ellentmondásai.

Valójában az egyik legnagyobb vitapont a játékosok körében az, hogy a KTJL felvállalja az előfeltevését, hogy a rajongók valóban meghúzzák a ravaszt az Igazság Ligája ellen. A kampányban gyakorlatilag mind a négy agymosott tagot megölik. Az Igazság Ligájának, és különösen Kevin Conroy Batmanjének megölése nem tetszett egyes játékosoknak. Az a tény, hogy a Rocksteady saját Arkhamverse Batmanjének sarkos véget vetett, szintén elég erős kritikát kapott.

 

 

Friss információk szerint a Rocksteady alapítói, Sefton Hill és Jamie Walker új játékstúdiót alapítottak Kelet-Londonban Hundred Star néven.

 

 

Miért lehet, hogy a Batman: Arkham Knight újra ennyire népszerű?

 

Most már valószínűnek tűnik, hogy a Suicide Squad: Kill The Justice League évadai visszafordítják az alapfelvetést azzal, hogy „életre keltik” az Igazság Ligáját. (Mindez azt jelentheti, hogy a kampány során megölt hősök klónok voltak…) Ám a cím hírnevében már kár keletkezett.

Azok, akik elégedetlenek a Rocksteady új looter-shooterével, vagy azzal, hogy milyen irányba indult el az Arkhamverse hősének története, talán a boldogabb időkre ugranak, amikor a cég a Batman: Arkham Knightot dobta piacra, és lezárást adott a sapkás kereszteslovagnak – méghozzá olyat, amit nagyszerűnek tartottak, ha már itt tartunk.

Lényegében az, hogy a Batman: Arkham Knight játékosainak száma magasabb, mint a Suicide Squadé, nem olyan furcsa, mint amilyennek a felszínen tűnik. Több tényezőt is figyelembe kell venni ebben a forgatókönyvben. Nem segít az sem, hogy a Batman: Arkham Knight nemrégiben új Batman-skinnel bővült. Így azokat, akik decemberben nem ugrottak be a játékba, hogy megnézzék, a KTJL maga emlékeztette erre. Összességében, pusztán a Steam számok alapján a Suicide Squad: Kill The Justice League jelenleg nincs a legjobb helyzetben. Ám az elkövetkező hónapokban sok minden változhat…

Forrás: Steambase.io

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu