The Last of Us 3: szokatlan helyzetben találhatja magát a Naughty Dog!

Bár Neil Druckmannak, a stúdió egyik legfontosabb emberének megvan a koncepciója egy harmadik The Last of Us-ra, az IP számára kijelölt új irány még zsákutcába terelheti a Naughty Dogot.

 

Hiába van már lassan három évtizede töretlenül a Sony stúdiói között a Naughty Dog, nem mindenki ismeri a csapatot a Crash Bandicoot, vagy a Jak kapcsán. Sokkal inkább az Uncharted vagy a The Last of Us juthat a stúdióról a közönség eszébe. Utóbbi nagy hatással volt a történetközpontú, külső nézetes játékokra, ugyanis Ellie és Joel lényegében ennek a műfajnak a reneszánszát indította el 2013-ban. Bár nem nagyon volt benne lövöldözés, 2018-ban a Sony Santa Monicától a God of War is talán a The Last of Us sikerei miatt valósult meg.

A The Last of Us azóta megkapta a második részét (és annak PlayStation 5-ös felújítását), az első rész remake-jét (amelynek PC-s portja borzalmasan gyenge állapotban jelent meg), továbbá az HBO-n felbukkant a sorozatadaptáció első évada. A harmadik rész esetében a Naughty Dog nem hátrálhat meg az innováció és a kockázatvállalás elől. Ha minden pénzüket a posztapokaliptikus jelenetekre teszik fel, ennek váratlan, hosszabb távú következményei lehetnek. A 2016-os Uncharted 4: A Thief’s End volt annak az IP-nek az utolsó nagy játéka, és azóta a Naughty Dog a The Last of Us-szal lett azonosítható, de így nehéz lesz nekik egy új IP-t létrehozniuk!

Decemberben azt írták „a pajkos kutyák”, hogy több mint egy ambíciózus, vadonatúj egyjátékos játék készül náluk, így a The Last of Us 3 mellett legalább egy másik projekt van fejlesztés alatt. Ezzel a Naughty Dog diverzifikációja megvalósulna, azaz nem csak egyetlen IP lenne köthető hozzájuk. A stúdió történetmesélési koncepciója, döntéshozatallal kapcsolatos keménysége és a részletekre való odafigyelésük bármire applikálható lenne, és emiatt remélhetőleg nem csak egyetlen franchise-ra korlátozódik figyelmük…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu