Apple Vision Pro vs. Meta Quest 3: Zuckerberg választása nem meglepő!

TECH HÍREK – Ki hitte volna, hogy a Meta vezetőjének preferenciája nem okoz nagy meglepetést!

 

A minap írtunk már arról, hogy a Microsoft Word vezetője mennyire imádta az Apple Vision Pro headsetet a 16 órán át tartó repülőútja során. Most viszont egy másik, nagyobb cégvezető véleménye bukkant fel. Mark Zuckerberg azt állítja, hogy a Meta Quest 3 jobb termék az Apple AR-headseténél. A cupertinói techóriás készülékének árát kritizálta, és azt mondja, hogy a Meta Quest 3 sok műveletetet végre tud hajtani hetedakkora áron!

Zuck egy Instagram reelben kísérletezett az Apple Vision Pro-val, és eközben mondta, hogy bár a Meta Quest 3 nem képvisel jobb értéket, mégis egy jobb terméknek gondolja. Az viszont felettébb érdekes volt, hogy a tavalyi WWDC után (itt jelentették be az Apple Vision Pro-t) HÁROM nappal a Meta már beszélt a Quest 3-ról. Zuckerberg aztán beszólt az Apple fanboyainak is (ő maga is ezt a kifejezést használta!): szerinte ezek a rajongók mindig dühösek lesznek, amikor valaki megkérdőjelezi azt, hogy az Apple egy új termékkategóriában éllovassá válhat.

A két headset más piacokra és fogyasztóknak lett szánva. A Meta Quest 3 500 dollárért kelleti magát, míg az Apple Vision Pro minimum 3500 dollárért vásárolható meg (ennyiért 256 GB tárhelyet kapunk; a pletykák szerint lesz jövőre olcsóbb modell is). Zuck azért pozitív véleményt is alkotott a rivális készülékről: szerinte nagyon jó a nagy felbontású kijelző, és a szemkövető szenzorokat is dicsérte, ám ezek az ergonómiára és a kényelemre károsan hatnak. Zuckerberg megerősítette, hogy a jövőbeli Quest készülékekben a Meta is használni fogja a szemkövető szenzorokat. Végezetül még azt is kritizálta a Meta vezetője, hogy kevés olyan Apple Vision Pro app van, ami kihasználja a hardvert. A Meta Quest nagyobb könyvtárral rendelkezik, de a visionOS appok is gyarapodni fognak még.

Hát persze, hogy a saját terméke mellett áll ki.

Forrás: WCCFTech

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu